|

Avrupa'nın kirli anlaşması

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in İstanbul ziyareti İngiliz basınında da geniş yer aldı. Merkel'in kendi ülkesinde tepki gördüğünü belirten Independent, mülteci akışına karşılık Türkiye'ye vize teklifinde bulunulmasını "AB'nin kirli anlaşması" olarak niteledi.

Yeni Şafak
14:54 - 19/10/2015 Pazartesi
Güncelleme: 12:31 - 19/10/2015 Pazartesi
DHA

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in İstanbul ziyareti İngiliz basınında geniş yer aldı.



Times: Merkel muhalefete son verdi


The Times haberi "Merkel, göçmen kontrolleri karşılığında Türkiye-AB anlaşması önerdi" başlığı ile verdi.



Gazete, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) katılma şansının, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in u-dönüşü ile yeniden canlandığını belirtti. Times, Merkel'in Suriye'den göçmen akışının kontrol altına alınmasına yardımcı olması karşılığında, Türkiye'nin AB üyeliğine muhalefete son verdiğini yazdı.



Gazete ayrıca haberde Merkel'in İstanbul gezisinin Almanya'da eleştiri konusu olduğunu da ifade etti. Gazete, Almanya'da Sosyal Demokrat Parti'nin İstanbul doğumlu milletvekili Lale Akgün'ün "Erdoğan şimdi 'Herkes cebimde, kimse bir dediğimi iki etmiyor' diye düşünebilir", Yeşiller Partisi'nin Türkiye kökenli milletvekili Cem Özdemir'in, "Erdoğan'ın konumunu güçlendirme olarak algılanabilecek bir şey yapmamalıyız" şeklindeki cümlelerine yer verdi.



Telegraph: Türkiye vize sözü aldı



Daily Telegraph gazetesi de haberi "Türkiye mülteci krizinde vize sözü aldı" başlığı ile verdi.



Telegraph Merkel'in Başbakan Ahmet Davutoğlu ile düzenlediği basın toplantısında, ülkesinin iki konuda Ankara'ya yardımcı olacağını söylediğine dikkat çekerek, bunların ilkinin Avrupa'ya gidecek Türk vatandaşlarına vize muafiyeti diğerinin ise Türkiye'nin sürüncemedeki AB ile üyelik müzakerelerinin ilerlemesi olduğunu yazdı.



Avrupa'nın göçmen akışının önlenmesi konusunda acilen yardıma ihtiyacı olduğunu vurgulayan gazete, Merkelin yardım karşılığı Türkiye'nin AB üyeliği yolunu yumuşatmayı teklif ettiğini belirtti.



Independent: Avrupa'nın kirli anlaşması



Independent gazetesi ise haberi "Avrupa'nın 'kirli anlaşması " başlığı ile verdi. Haberde, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in göçmenlere yönelik tavrının ülkesinde eleştiri konusu olduğu Merkel'in ise bu duruma karşın mülteci akışının durdurulması karşılığında Türkiye'nin AB üyeliği sürecini hızlandırmayı teklif ettiği vurgulandı.



Independent , Avrupa'nın 'kirli anlaşması' başlığı ile Almanya kamuoyundaki bazı endişeleri gündeme getirdi. Gazete; Almanya'da, Avrupa'daki mülteci krizi kaynaklı baskının Merkel'i Türk ev sahipleri ile bir nevi 'kirli anlaşma' yapmaya zorlayabileceği yönünde endişeler var. Merkel'in partisi dahil Almanyada birçok kişi böyle bir anlaşmaya şiddetle karşı çıkıyor şeklinde yazdı.




#ingiliz basını
#telegraph
#suriye krizi
#merkel
9 yıl önce