|

Aynı alçaklık

Suriye Geçici Hükümeti Başbakan Danışmanı Vecihi Cuma, “Halep, Rus destekli Esed rejimi, Münbiç de ABD destekli PYD tarafından kuşatma altında. Rusya ve ABD bölgede ortak hareket ediyor. Yaşananlar IŞİD, Rusya, Esed, İran ve ABD arasında Suriyelilerin ölmesi konusunda gizli anlaşma yapıldığını gösteriyor" dedi

Yeni Şafak
04:00 - 6/08/2016 Cumartesi
Güncelleme: 02:17 - 6/08/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Suriye Geçici Hükümeti Başbakan Danışmanı Vecihi Cuma, “Halep Rus destekli Esed rejimi, Münbiç ise ABD destekli PYD tarafından kuşatma altında. Ölen bizim halkımız ve hem kuşatma hemde kuşatılan her iki beldenin olağanüstü bombardıman altında tutulması ABD ve Rusya'nın ortak stratejisi oldu" diye konuştu. “Munbiç 63 gündür kuşatma altında ve ilçede 150 binden fazla sivil yaşamakta" diyen Cuma, bu dönem zarfında ABD'nin Münbiç'e 2 binden fazla hava saldırısı düzenlediği bilgisini verdi.



MÜNBİÇ'TE 400 SİVİL ÖLDÜRÜLDÜ


İki ayı aşan kuşatma ile 80'den fazla sivilin hayatını kaybettiğini ifade eden Suriye Geçici Hükümet Başbakan Danışmanı Cuma, 300'u aşkın sivilimizide ABD bombardımanlarında kaybettik ABD'nin PYD'ye kurdurmak istediği devletin bedelini maalesef çocuk, kadın ve yaşlı siviller ödüyor şeklinde konuştu.



SOKAKLAR CESETLERLE DOLU


Kuşatma ve yokluk sebebi ile Münbiç'te hayatın felç olduğunu bildiren Cuma, "Şehrin her tarafı ceset dolu ve kaldırmaya dahi imkan bulunamıyor" ifadelerini kullandı. "Suriye'de yaşananlar IŞİD, Rusya, Esed rejimi, İran ve ABD arasında Suriyelilerin ölmesi konusunda gizli bir anlaşma yapıldığını gösteriyor" diyen Cuma'ya göre Halep'te kuşatmayı kırmaya dönük operasyonun başarıya ulaşması bir çok kirli oyunu bozabilir" şeklinde konuştu. Bugüne kadar 24 beldeyi kuşatarak halkı açlık susuzluk ve hastalıktan ölüme mahkum eden Esed'in son hedefi Halep olurken ABD ve müttefiki PYD de Münbiç'te aynı taktiği uyguluyor. Öte yandan muhalifler kuşatmayı kırmak için Halep'in güneyinde başlattıkları operasyonun altıncı gününde, stratejik önemdeki topçu okulu ile


2 külliyenin kontrolünü ele geçirdi.





Açlık ve susuzlukla öldürme stratejisi


Şehirleri kuşatarak halkı açlık susuzluk ve hastalıktan ölüme mahkum eden Esed ve Rusya'nın en son kuşatma altına aldığı şehir Halep olurken, ABD ve müttefiği PYD de Münbiç'te aynı toplu katliam taktiğini uyguluyor.



#Vecihi Cuma
#Halep
#Münbiç
#IŞİD
8 yıl önce