BAE Devlet Başkanı Bin Zayid İngiltere Başbakanı Starmer'ı kabul etti: Bölgedeki gelişmeler ele alındı
21:35, 09/04/2026, Perşembe
AA

Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid, İngiltere Başbakanı Keir Starmer'ı kabul etti
ABD ile İran arasındaki geçici ateşkes anlaşmasının ardından Orta Doğu turuna başlayan İngiltere Başbakanı Keir Starmer'ı Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid, kabul etti. İkili bölgede yaşanan gelişmeleri ele alarak, küresel ekonomideki etkisi üzerine görüş alışverişinde bulundu.
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid, İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile ikili ilişkileri ve Orta Doğu'daki gelişmeleri ele aldı.
BAE resmi haber ajansı WAM'da yer alan habere göre Bin Zayid, ülkeyi ziyaret eden İngiltere Başbakanı Starmer'i kabul etti.
İki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra Orta Doğu'daki gelişmeleri ve bunların hem bölgesel hem de uluslararası güvenlik ve istikrara olan etkilerinin ele alındığı görüşmede, Orta Doğu'da yaşanan gelişmelerin uluslararası deniz güvenliği, enerji arzı ve küresel ekonomi üzerindeki etkileriyle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.
"İran'ın BAE ve Körfez'deki diğer ülkelere yönelik saldırılarının"
İran misillemelerinde BAE'nin hedef alınmasını kınayan Starmer, ülkesinin BAE'yle dayanışma içinde olduğunun altını çizdi.
İngiltere Başbakanı Keir Starmer dün Orta Doğu turuna başladı
İngiltere Başbakanı Starmer'in, ABD ile İran arasında geçici ateşkes ilan edilmesinin ardından dün Orta Doğu turuna başladığı belirtilmişti.
Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, Starmer'in tur kapsamında Körfez liderleriyle bir araya gelerek geçici ateşkesi pekiştirmeye yönelik diplomatik çabaları ele almasının beklendiği vurgulanmıştı.
Starmer'in ayrıca müttefik hava sahasını koruma çabalarını yerinde gözlemlemek amacıyla Körfez'de konuşlu İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri personelini ziyaret edeceği aktarılmıştı.

Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Pezeşkiyan ateşkesi görüştü: Her türlü katkıyı sunmaya hazırız

Dünya
Dışişleri Bakanı Fidan Pakistanlı mevkidaşı Dar ile telefonda görüştü

Dünya
Almanya'dan İsrail'e 'Lübnan'a saldırıları durdurun' çağrısı: Müzakerelerin başarısı için katkı sunmaya hazırız
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.