|

Bakan Kurtulmuş'tan Arakan çağrısı

İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) 10. Turizm Bakanları Konferansı’na katılan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Bagladeş Hükümeti’ne Arakanlı Müslümanların istihdamının önünün açılması konusunda ortak proje geliştirilmesi önerisinde bulundu.

Yeni Şafak ve
13:49 - 6/02/2018 Salı
Güncelleme: 14:03 - 6/02/2018 Salı
Yeni Şafak
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Bangladeş’in başkenti Dakka’da gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 10. Turizm Bakanları Konferansı’na katıldı.

Bakan Kurtulmuş, “Bangladeş Hükümeti evlerinden ayrılmak zorunda bırakılmış ve bu kardeş ülkeye sığınmış yüz binlerce Arakanlı Müslümana ev sahipliği yapıyor.” ifadelerini kullandı.


Kurtulmuş, konferans programı kapsamında Bagladeş Başbakanı Sheikh Hasina ile görüştü. Bakan Numan Kurtulmuş, görüşmede Bagladeş Hükümeti’ne Myanmar sınırındaki kamplarda yaşayan Arakanlı Müslümanların istihdamı konusunda ortak çalışma önerisinde bulundu.

Arakanlılar için yeni projeler üretilebilir

Arakanlı Müslümanların çalışma hayatına kazandırılması için Türk iş adamlarının da girişimleri olduğunu belirten Bakan Kurtulmuş, Arakanlıların asgari ücretlerinin yarısının gönüllü Türk iş adamları tarafından karşılanarak Bagladeş’te üretim faaliyetlerine katılmaları yönünde projeler üretilebileceğini söyledi.


Dünya nüfusunun yüzde 25’inden fazlasını oluşturan İİT üye ülkelerinin, gelen turist sayısında yüzde 15’ten az, turizm gelirlerinde ise sadece yüzde 10’luk bir paya sahip olduğunu aktaran Bakan Numan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

Turizmin aynı zamanda bir yumuşak güç aracı olduğunu ve dünya barışına katkıda bulunduğunu vurgulayan Bakan Kurtulmuş, “Turizm özellikler birçok Batı ülkesinde İslamofobya olarak yayılan yabancı düşmanlığına karşı yapmış olduğumuz mücadelede bize yardımcı olmaktadır. Bu noktada, geçtiğimiz aralık ayında İstanbul’da toplanan İİT Liderleri Zirvesi’nde Doğu Kudüs’ün Filistin’in işgal altındaki başkenti olduğunun tanınması göz ardı edilmemelidir. İİT ülkeleri arasındaki işbirliği ve birlik daha da desteklenmeli ve genişletilmelidir." diye konuştu.

#Numan Kurtulmuş
#Arakan
6 yıl önce