|

Batı’ya misliyle cevap

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD ve diğer ülkelerin Rusya’ya yönelik olası yaptırımlarına cevap verme imkanı tanıyan yasa tasarısını imzaladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/06/2018 Salı
Güncelleme: 00:51 - 5/06/2018 Salı
Yeni Şafak
Vladimir Putin
Vladimir Putin

Yasayla bazı alanlarda uluslararası iş birlikleri kısıtlanabilecek veya askıya alınabilecek ayrıca mal ve ham madde ithalat veya ihracatı, özelleştirme ve devlet ihalelerine katılım yasaklanabilecek. ABD Hazine Bakanlığı, 6 Nisan’da aldığı kararla, 7 Rus oligark, bu kişilerin kontrol ettiği 12 şirket, 17 üst düzey Rus hükümet yetkilisi, Rus devletine ait bir silah ticaret şirketi ve ona bağlı bir bankayı yaptırımlar listesine dahil etmişti.

ŞİDDETLİ YARIŞ GÖRÜŞMEYE ENGEL

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı, Avusturya devlet televizyonu ORF’ye verdiği röportajda, ABD Başkanı Donald Trump’la ikili bir zirve gerçekleştirememiş olmalarının sorumlusunun ABD’deki siyasal kavgalar olduğunu söyledi. Putin, ‘Trump’la ikili bir zirvenin ayarlanmasının neden bu kadar uzun sürdüğü’ sorusuna, “Bunu ABD’de meslektaşlarımıza sormalısınız. Bana kalırsa bu, ABD’deki şiddetli siyasal yarışın bir sonucu” yanıtını verdi. Putin’in, ABD Başkanı Trump’tan bahsederken doğrudan ismini kullanması da dikkatlerden kaçmadı. Rus lider, programın bir bölümünde, “Son tartışmalarımızdan birinde, Donald, yeni bir silahlanma yarışının tehlikeleri hakkında endişeli olduğunu söylemişti. Onunla tamamen aynı fikirdeyim” ifadelerini kullandı.

  • Bölme amacımız yok
  • Putin, Rusya'nın Avrupa Birliği'ni (AB) bölme amacı olduğuna yönelik iddiaların da asılsız olduğunu söyledi. Rusya Devlet Başkanı, "AB içinde bir bölünme olması gibi bir amacımız yok. Aksine refah ve birlik içinde bir AB’den yanayız. Zira AB, en önemli ticari ve ekonomik partnerimiz" şeklinde konuştu.
#Rusya
#Vladimir Putin
6 yıl önce