|

BBC destekli karalama kampanyası

İngiliz BBC ve Suudi yönetimi, Türkiye’ye karşı ortak karalama kampanyası başlattı. BBC, dünya genelinde 6 bin habere konu olan Kaşıkçı cinayetine yönelik Türkiye kaynaklı bilgi ve belgelere çamur attı. İngiliz medyasının haber servisinin ardından Suudi Dışişleri Bakanı Adil Cubeyr devreye girerek Türk medyasına saldırdı.

Haber Merkezi
04:00 - 18/11/2018 Pazar
Güncelleme: 02:49 - 18/11/2018 Pazar
Yeni Şafak
 Türkiye’ye karşı ortak karalama kampanyası başlattılar
Türkiye’ye karşı ortak karalama kampanyası başlattılar

İngiliz yayın kuruluşu BBC ve Suudi yönetimi, Kaşıkçı cinayetine ilişkin dünya kamuoyunu titizlikle bilgilendiren Türk medyasını karalama kampanyası başlattı. BBC’nin İstanbul muhabiri Mark Lowen, Türkiye karşıtı uydurma haberlerine bir yenisini daha ekleyerek dünya genelinde 6 bin habere konu olan Kaşıkçı cinayetine yönelik bilgi ve belgeleri itibarsızlaştırmaya çalıştı. İngiliz BBC, Cemal Kaşıkçı’nın ölümünün ardındaki sis perdesini aralayan Türkiye’ye karşı kara propaganda yürüten medya ağında ilk günden beri yer alıyor.

PROVOKATÖR MUHABİR

BBC’nin FETÖ’ye yakın muhabirlerinden olduğu ileri sürülen Lowen dört yıldır Türkiye’de görev yapıyor. Lowen, Türkiye’de “Londra’dan gönderilmiş provokatör” olarak meşhur olduğu bilgisini de haberinde okuyucularıyla paylaştı. 15 Temmuz darbe yanlısı yayınları nedeniyle büyük tepki çeken BBC, FETÖ ve PKK teröristlerini kahraman gibi sunan onlarca habere imza atmıştı.

CUBEYR’DEN TEHDİT

BBC’nin kara propagandasının hemen ardından Suudi Dışişleri Bakanı Adil Cubeyr devreye girerek Türk medyasını karaladı. Cubeyr, Riyad’da düzenlediği basın toplantısında, “Türk ve Katar medyası, kraliyete karşı acımasız bir karalama kampanyası yürütüyor, biz bunu mahkemeye taşıyacağız” dedi. Türkiye ile Katar’ın Suudi Arabistan’ı hedef alan sistematik kampanya yürüttüğünü öne süren Cubeyr, “Kaşıkçı davasının uluslararası boyuta taşınmasını” hazmedemediklerini de itiraf etti.

#BBC
#Suudi Arabistan
#Medya
5 yıl önce
default-profile-img