BM'den Rusya ve Ukrayna'ya çağrı
16:07, 27/11/2018, SalıG: Güncelleme: 16:10, 27/11/2018, Salı
Diğer

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres Karadeniz'deki gerginlikle ilgili Rusya ve Ukrayna'yı uyardı ve iki ülkeye itidal çağrısında bulundu. Rusya, Azak Denizi'nde Ukrayna gemisine ateş açmıştı.
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri António Guterres, Karadeniz'deki gerilimle ilgili Rusya ve Ukrayna'ya çağrıda bulundu.
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri António Guterres yaptığı açıklamada, Rusya ve Ukrayna'yı uyardı ve iki ülkeye itidal çağrısında bulundu.
Azak Denizi'nde gerginlik
Rusya, Pazartesi sabah saatlerinde Azak Denizi'nde karasularını ihlal ettikleri gerekçesiyle üç Ukrayna gemisini alıkoymuştu.
Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavel Klimkin, 1949 tarihli Cenevre Sözleşmesi'ne göre Rusya´nın alıkoyduğu askerlerin "rehin" olduklarını açıklamıştı.
Kiev, Rusya'nın gemilere açtığı ateşte altı Ukraynalı askeri mürettebatın da yaralandığını duyurmuştu.
FSB'nin yayınladığı ve alıkonulan Ukraynalı denizcilerin sorgulandığı görüntülerde Andrey Draç adlı mürettebat, "Mariupol'a doğru yol alırken Rusya'nın kıyı güvenlik yetkilileri, Rusya Federasyonu yasalarının ihlal edildiği yönünde uyarıda bulundu" dedi.
NATO, Rusya'ya Ukrayna gemilerini ve askerlerini serbest bırakması çağrısında bulunmuştu.


