|

Bomba yağıyor

Esed ve Rusya, İdlib ile Hama’yı vurmaya devam ediyor. Dünkü saldırılarda da bir çocuk hayatını kaybetti, en az 5 sivil yaralandı. Böylece ölenlerin sayısı 29’a yükseldi.

Yeni Şafak
04:00 - 10/09/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:03 - 10/09/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Esed, İdlib ve Hama'ya saldırmaya devam ediyor.
Esed, İdlib ve Hama'ya saldırmaya devam ediyor.

Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve Rusya, İdlib ve Hama'yı vurmaya devam ediyor. Rusya ve Esed rejimine ait savaş uçakları ile rejimin helikopterleri, dün de sabah saatlerinden itibaren İdlib'in güneyindeki Habit beldesi, Tel Aas ile Abidin köyü, Hama'nın kuzeyindeki Latamne'deki sivil yerleşimlerle askeri muhalifler ve rejim karşıtı askeri grupların cephe hatlarına saldırı düzenledi.

Muhaliflere ait uçak gözlemevi yetkilileri, saldırılara ilişkin "Hımeymim askeri üssünden kalkan Rusya'ya ait savaş uçakları ve Hama'dan kalkan Esed rejimine bağlı helikopterler, Hama ve İdlib'in güneyindeki sivil yerleşimlere ve muhaliflerin cephe hatlarına hava saldırıları düzenledi" ifadesini kullandı.

ÖLÜ SAYISI 29'A YÜKSELDİ

Dünkü saldırılarda da bir çocuk hayatını kaybetti. Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) Müdürü Mustafa Hac Yusuf, yaptığı açıklamada, "Sabah saatlerinden bu yana düzenlenen hava saldırılarında, İdlib'in Habit beldesinde bir çocuk hayatını kaybetti. En az 5 sivil yaralandı" dedi. Sivil savunma kaynaklarına göre, bu ayın başından itibaren İdlib'in batısı, güneybatısı ve Hama'nın kuzeyine düzenlenen hava ve kara saldırılarında 29 sivil hayatını kaybetti, en az 58 kişi yaralandı.


Saldırı anı kamerada

Esed rejimi ve Rus savaş uçaklarının İdlib'deki saldırıları hedef gözetmeksizin sürüyor. Han Şeyhun çevresine düzenlenen hava saldırısından sonra bölgede arama kurtarma çalışmaları yapan sivil savunma (Beyaz Baretliler) ekibine saldırı kameralara yansıdı. Saldırıyı anbean kaydeden ve yaralanan sivil savunma gönüllüsü Enes Diyab’ın çevredekilerden yardım istediği sırada yakınına yeni bir bomba daha düşüyor. Diyab’ın, daha sonra hastaneye götürülerek tedavi altına alındığı öğrenildi.



#Rusya
#İdlib
#Hama
6 yıl önce