|

Bu kitap okunduktan sonra ağaç oluyor

Arjantin'de basılan "Mi Papá Estuvo en la Selva" (Babam Ormandaydı) adlı çocuk kitabı okunduktan sonra ekilebiliyor ve birkaç hafta içinde ağaç oluyor.

Yeni Şafak
03:00 - 16/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 00:23 - 16/05/2015 Cumartesi
Diğer

Her sayfasına tohumların yerleştirilerek hazırlanan el yapımı bu kitap 'ekilebilir kitap projesi' kapsamında 8-12 yaş arası çocuklara doğal kaynakların önemini anlatabilmek adına hazırlandı. İnsan etkeni yüzünden her 2 saniyede bir futbol sahası büyüklüğünde kullanılabilir orman arazisinin yok olması istatistiklere dayanan bir bilgi. Projenin amacı çevrenin önemine dikkat çekerek cocuklardaki farkındalığı artırmak.



Kitap ekolojik mürekkep ve asitsiz kağıt kullanılarak yapılmış. Projenin bir diğer amacı da (biraz felsefi yanı da olsa) kitapların da çocuklarla beraber büyüyebileceğini göstermek.



Kitabın yayıncısı Pequeno Editor Yayınevi web sitesindeki açıklamada ekilebilir kitap projesini; "okuduğumuz her şey zihnimizdeki kütüphanenin bir parçası. Bu yüzden okumak içimizde kök salan ve bizi değiştiren bir eylem. Bir kitabı ekme işi, insanları çevre konusunda duyarlı olmak konusunda cesaretlendiren, olan duyarlılığı ve farkındalığı artıran bir eylem" cümleleriyle açıklıyor.






#Mi Papá Estuvo en la Selva
#Babam Ormandaydı
#ağaç
#kitap
#cocuk kitapları
9 yıl önce