|

Cerablus'a insani yardım

Türkiye, Fırat Kalkanı operasyonunun sürdüğü Cerablus'a insani yarım gönderdi. Temel insani ihtiyaçların bulunduğu bir kamyon yardım malzemesi, Suriye'nin Cerablus bölgesine ulaştırılmak üzere sınıra gönderildi.

Yeni Şafak
12:35 - 26/08/2016 الجمعة
Güncelleme: 09:40 - 26/08/2016 الجمعة
AA

Gaziantep'ten, "Fırat Kalkanı" Operasyonu'nun sürdüğü Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesine ulaştırılmak istenen insani yardım malzemesi, sınıra gönderildi.



Şahinbey Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör örgütü DAEŞ'e yönelik başlatılan operasyonunun sürdüğü bölgedeki siviller için insani yardım malzemesi temin edildi.



Un, şeker, yağ ve bebek bezi gibi malzemeler, bir kamyona yüklenerek Suriye sınırındaki Karkamış ilçesine gönderilerek burada yetkililere teslim edildi.



Açıklamada görüşlerine yer verilen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Türkiye'nin terör örgütleri DAEŞ ve PKK ile hem yurt içinde hem de yurt dışında mücadele ettiğini belirtti.



"Fırat Kalkanı" Operasyonu sayesinde Cerablus'un DAEŞ'ten geri alındığını anımsatan Tahmazoğlu, şunları kaydetti:



"Cerablus'un temizlendiğini ve oradaki kardeşlerimize yardım paketi götürülmesi gerektiğini düşündük. Ekiplerimizi seferber ederek, şefkat mağazamızdan yardım paketleri hazırlattık. Oradaki kardeşlerimize Şahinbey Belediyesi olarak yardım malzemelerimizi en kısa sürede ulaştıracağız."



#Cerablus'a yardım malzemesi
#Gaziantep
#Suriye
#İnsani yardım
٪d سنوات قبل