|

Clinton adaylığını ilan etti

ABD'de başkanlık yarışında Demokrat Parti'nin aday adaylarından Hillary Clinton adaylığı garantiledi. ABD'nin ilk kadın başkan adayı olarak tarihe geçen Clinton, 6 eyalette yapılan ön seçimlerde üstünlük elde etti.

Yeni Şafak
08:03 - 8/06/2016 Çarşamba
Güncelleme: 05:33 - 8/06/2016 Çarşamba
Hillary Clinton, 240 yıllık ABD siyasi tarihinde ilk kadın başkan adayı oldu.
Hillary Clinton, 240 yıllık ABD siyasi tarihinde ilk kadın başkan adayı oldu.

ABD'de başkanlık yarışında Demokrat Parti'nin aday adaylarından Hillary Clinton, partisinden başkan adaylığını ilan etti. Clinton'ın, partinin başkan adaylığını garantileyecek delege sayısına ulaştığı belirtildi.



240 yıllık ABD tarihinde bir ilk


Clinton, Demokrat Parti'nin başkan adayı olmak için gereken 2 bin 383 sayısını geçerek 2 bin 384 delegeye ulaştı. Clinton, ABD'nin 240 yıllık siyasi tarihinde bir partinin ilk kadın başkan adayı olarak tarihe geçti.



Clinton, ABD tarihinde, Beyaz Saray yarışında bir partinin ilk kadın başkan adayı olarak tarihe geçtiğini belirterek 6 eyalette yapılan önseçimlerin sonuçlarını beklemeden taraftarlarının karşısına çıktı. Brooklyn'da coşkulu kalabalığa hitap eden Clinton, dakikalarca alkışlandı.



"Sizin için yarışacağım"


Hillary Clinton, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sizlere çok teşekkür ediyorum, sayenizde bir dönüm noktasına ulaştık. Ulusumuzun tarihinde ilk defa olmak üzere bir kadın olarak ABD başkanlığı için yarışacağım. Bir yanlış anlaşılma olmasın, Sayın Senatör Sanders ve ekibi ile gelirlerin arttırılması, eşitsizliğin azaltılması, sosyoekonomik durumun yükseltilmesi gibi konulardaki münazaralarımız, Demokrat Parti ve Amerika için çok iyi olmuştur”



Bu arada Hillary Clinton, son yapılan önseçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre, South Dakota, New Mexico ve New Jersey'da rakibi Sanders'i geride bırakırken California'dan henüz sonuçlar gelmiş değil.
















#ABD
#Hillary Clinton
8 yıl önce