|

Demografik temizlik!

Suriye’de iç savaşın sonu konuşulurken ülkede kitlesel göçle 2011’den bu yana görülmemiş düzeyde demografik temizlik yürütülüyor.

Haber Merkezi
04:00 - 13/09/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:56 - 13/09/2018 Perşembe
Yeni Şafak
6 ayda 1 milyon Suriyeli göçe zorlandı
6 ayda 1 milyon Suriyeli göçe zorlandı

BM Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu’nun 24 sayfalık raporunda, 2018 yılının ilk 6 ayında 1 milyondan fazla Suriyelinin yerinden edildiği vurgulandı. Raporda, devam eden müzakerelerin sonuçsuz kalması durumunda İdlib ilinde de benzer durumunun yaşanacağı uyarısında bulunuldu. Raporda, yılbaşından Haziran ayı ortasına kadar Esed rejiminin yoğun saldırılar düzenlediği Halep, Humus’un kuzeyi, Şam kırsalı, Dera ve İdlib’deki insani duruma dikkat çekildi.

SAVAŞ SUÇU İŞLEDİ

Raporda, 6 aylık dönemde adı geçen bölgelerde yoğun çatışmalar yaşandığı anımsatılarak, “Çatışmaların çoğunda, silahlı gruplar tarafından da olmak üzere, ayrım gözetmeksizin saldırılar, korunan hedeflere kasten saldırılar, yasaklanmış silahların kullanılması, yağmalama ve zorla yerinden edilmeler de dahil savaş suçu işlenmesi dikkati çekti” ifadesine yer verildi.

  • Anayasa çalışma grubu kuruldu
  • Türkiye, Rusya ve İran heyetleri, Cenevre'de Birleşmiş Milletler (BM) gözetimindeki toplantıda Anayasa Komitesi görüşmeleri için ortak Çalışma Grubu oluşturmaya karar verdi. Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, 10-11 Eylül'de İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen Anayasa Komitesi görüşmelerinde Çalışma Grubu oluşturma kararı alındı.
#Suriye
#Demografi
6 yıl önce