|

Direnişin sembol ismi Cüneydi'nin bugün duruşması var

Filistin sokaklarında direnişin en önemli simgesiydi belki de 14 yaşındaki Cüneydi. Yaşı küçüktü belki fakat yüreği, düzinelerce İsrail askerini tüm dünyaya rezil etmeye yetmişti. Sadece gözleri kapatılmakla kalmamış, işkenceye de maruz kalmıştı. Bugün ise duruşmaya çıkacak.

Yeni Şafak
13:52 - 18/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 14:22 - 18/12/2017 Pazartesi
Diğer
İşgalci İsrail askerleri, 14 yaşındaki Cüneydi'yi işte böyle gözaltına almıştı.
İşgalci İsrail askerleri, 14 yaşındaki Cüneydi'yi işte böyle gözaltına almıştı.

Geçtiğimiz hafta ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararı sonucu Filistin'in tüm bölgelerinde binlerce Müslüman sokağa döküldü ve işgalci İsrail askerlerine direndi. Tüm dünya Filistin'deki gelişmeleri takip ederken, İsrail askerlerinin El-Halil'deki bir görüntüsü uluslararası basında büyük bir yankı uyandırdı.


Fotoğrafta 22 İsrail askeri, gözaltına aldığı 14 yaşındaki Fevzi El-Cüneydi isimli Filistinli çocuğu gözleri bağlı bir halde götürüyordu. Sonrasında sadece gözlerini bağlamakla yetinmeyip işkence dahi ettikleri Cüneydi'nin bugün duruşması var.


  • Hakarete uğradı, ayakları çiğnendi!
  • Gözaltına alındıktan sonra Cüneydi'nin elleri askerler tarafından plastik kelepçeyle bağlandı ve çıplak ayakla konteyner bölgesine götürüldü. Yolda hakarete ve darba maruz kaldı.
  • Cüneydi, askerlerin kendisini bir odaya kapattığını, ayağına soğuk su dökerek üzerine botlarıyla çıkarak çiğnediklerini, söz konusu bu işkenceden duyduğu acı sebebiyle kendinden geçecek bir duruma geldiğini söyledi.

Vücudundaki darp izleri ve sağlık durumunun kötü olması sebebiyle Atsiyon Cezaevi İdaresinin kendisini kabul etmediğini aktaran Cüneydi, bunun üzerine hastaneye götürüldüğünü daha sonra da Ofer hapishanesine getirildiğini belirtti.


#Filistin
#İsrail
#Kudüs
#Cüneydi
6 yıl önce