|

Eski başbakan da ABD’de pasaport kontrolüne takıldı

ABD Başkanı Trump'ın 7 ülke için vize yasağı nedeniyle Norveç'in eski başbakanı da pasaportunda 'İran damgası' yer aldığı için Havalimanı'nda alıkonuldu. Diplomatik pasaport taşıyan Bondevik bir saat boyunca pasaport polisi tarafından sorgulandıktan sonra ABD'ye girişine izin verildi.

Yeni Şafak
11:04 - 3/02/2017 Cuma
Güncelleme: 11:15 - 3/02/2017 Cuma
DHA
Norveç'in eski başbakanlarından Kjell Magne Bondevik
Norveç'in eski başbakanlarından Kjell Magne Bondevik

Norveç'in eski başbakanlarından Kjell Magne Bondevik de Çarşamba günü Washington Havalimanı'nda pasaportundaki İran damgası nedeniyle pasaport kontrolünde alıkonuldu.



Diplomatik pasaport taşıyan Hıristiyan Halk Partili Kjell Magne Bondevik bir saat boyunca pasaport polisi tarafından sorgulandıktan sonra ABD'ye girişine izin verildi.



Geçtiğimiz hafta, ABD Devlet Başkanı Donald Trump, imzaladığı kararname ile aralarında İranın da olduğu İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi 7 ülkenin vatandaşlarına ABDye geçici olarak giriş yasağı getirmişti.



Kjell Magne Bondevik ABD pasaport kontrolünce durdurulmasını kışkırtıcı olarak değerlendirerek "Sorgulama bir saat sürdü. Bir saat boyunca İrana niçin gittiğimi, ABDye seyahatimin nedenini sorup durdular. ABD'ye defalarca resmi ziyarette bulunmuş eski bir başbakandan korkmaları için bir neden yoktu. Terör korkusunu anlayabiliyorum. Ancak bütün etnik gruplara bu şekilde davranamazsınız. Son on yılda çok şey ileriye gitti. Ancak bu davranış bazı büyük ülkelerin otoriter liderlerce yönetildiğini görmek endişe yaratıyor" diye konuştu.



Eski başbakan Kjell Magne Bondevike sorgulamasının ardından Donald Trumpın da katıldığı kilisede yemekli sabah ayin toplantısına katılmak için geldiği ABDye girmesine izin verildi.

#Kjell Magne Bondevik
#Norveç
#ABD
7 yıl önce