|

FBI’ya lobici başkan

FBI Direktörü James Comey’i kovan ABD Başkanı Trump, İsrail lobisinin gözdelerinden Joe Lieberman’ı kurumun başına atamayı planlıyor. Trump, liste başındaki ismin Demokrat Partili eski Senatör Joe Liberman olduğunu kabul etti. Trump’ın Demokrat Partili eski senatörü başa alması Demokratlar ile uzlaşma arayışı olarak yorumlanıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/05/2017 Cumartesi
Güncelleme: 02:40 - 20/05/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Joe Lieberman
Joe Lieberman

Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü James Comey’i kovduktan sonra, adaylar arasında elemelere başlayan ABD Başkanı Donald Trump, 75 yaşındaki eski Connecticut Senatörü demokrat Joe Liberman’ı FBI’ın başına getirmeyi düşünüyor. Basın mensuplarıyla bir araya geldiği yemekte gazetecilerin soruları üzerine, “FBI Direktörünü seçmeye çok yakınım” açıklamasını yapan Trump, daha sonra Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos’u Oval Ofis’te kabulünde, listenin başındaki ismin Joe Liberman olduğunu dolaylı olarak kabul etti. Trump’ın Demokrat Partili eski senatörü başa alması Demokratlar ile uzlaşma arayışı olarak yorumlanıyor.


DEMOKRAT PARTİ KÖKENLİ

1942 yılında ABD’nin Connecticut eyaletinde doğan Yahudi asıllı Liberman, 1989 yılından 2013 yılına kadar bu eyaleti ABD Senatosu'nda temsil etti. 2000 yılındaki başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti’nin Başkan Yardımcısı adayı olan Liberman, bu düzeydeki bir adaylığı onaylanan ilk Yahudi politikacı olarak kayıtlara geçti. 1989-2006 yılları arasında Demokrat olarak siyasi kariyerini sürdüren Liberman, 2006 yılından itibaren “bağımsız” olduğunu açıklayarak Senato’daki görevine bu şekilde devam etmişti.  DIŞ HABERLER

#Joe Lieberman
#İsrail lobisi
#ABD
7 yıl önce