|

Filistinli cesur kız Temimi'nin gözaltı süresi 4 gün daha uzatıldı

İşgalci İsrail askeri mahkemesi, "Hanzala Cesaret Ödülü" sahibi 16 yaşındaki Filistinli Ahed et-Temimi ile annesi Neriman ve kuzeni Nur Naci et-Temimi'nin gözaltı sürelerini 4 gün daha uzattı. Gözaltındaki Temimi, mahkeme salonunda “Kahrolsun işgal gücü!” sloganı attı. "Filistinli cesur kız" olarak bilinen Ahed, 2012 yılında ağabeyi gözaltına alındığında İsrail askerlerine karşı gösterdiği tavır nedeniyle İstanbul'da "Hanzala Cesaret Ödülü"ne layık görülmüştü.

Yeni Şafak
19:38 - 25/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 19:48 - 25/12/2017 Pazartesi
AA
Ahed et-Temimi
Ahed et-Temimi

İşgalci İsrail askeri mahkemesi, "Hanzala Cesaret Ödülü" sahibi 16 yaşındaki Filistinli Ahed et-Temimi ile annesi Neriman ve kuzeni Nur Naci et-Temimi'nin gözaltı sürelerini 4 gün daha uzattı.

İşgal altındaki Batı Şeria’da yer alan Ramallah kentinin batısındaki Ofer Askeri Mahkemesi, Temimi ailesinin gözaltı süresinin 4 gün daha uzatılmasına karar verdi.

Mahkemede Temimi’nin babasıyla konuşmasına izin verilmezken, 13 askerin Temimi’yi çevreledikleri ve ayaklarına zincir bağlandığı görüldü.

Mahkeme başkanı, Temimi’nin avukatı Sical Kok Efifi’nin müvekkillerinin serbest bırakılması talebini reddetti.

Temimi, mahkemedeki oturumun sonlanmasının ardından, “Kahrolsun işgal gücü!” şeklinde slogan attı.

"Tüm gerekçeler asılsızdır ve hiçbir dayanağı yoktur"

Filistinli kız çocuğu Temimi’nin babası Basim et-Temimi, yaptığı açıklamada, “İsrail savcılığının öne sürdüğü tüm gerekçeler asılsızdır ve hiçbir dayanağı yoktur. Mahkeme de şekilden ibaret olup işgal gücünün bir malzemesidir. İsrail aşırı sağını razı etmeye çalışıyor.” ifadelerini kullandı.

İsrail polisi de yaptığı yazılı açıklamada, Ahed ile annesi ve kuzeninin gözaltı sürelerinin 4 gün uzatıldığını teyit etti.

Ofer Askeri Cezaevi'nde dün görülen davada Ahed'in mahkemesinin pazartesi günü de devam edilmesi kararı verilmişti.

İsrail basınında, Ahed ile Nur'un İsrail askerlerine "saldırı", Ahed'in annesi Neriman'ın ise söz konusu "saldırıya teşvik etmekle" suçlandığı iddiaları yer alıyor.

"Filistinli cesur kız" olarak biliniyor

İsrail askerleri geçen hafta salı günü Ahed et-Temimi ile annesi Neriman'ı, bir gün sonra sabah saatlerinde de kuzeni Nur et-Temimi'yi gözaltına almıştı.

"Filistinli cesur kız" olarak bilinen Ahed, 2012 yılında ağabeyi gözaltına alındığında İsrail askerlerine karşı gösterdiği tavır nedeniyle İstanbul'da "Hanzala Cesaret Ödülü"ne layık görülmüştü.

"İsrail askerine kafa tutan Filistinli kız" olarak dünya gündemine gelen Ahed, Başbakan olduğu dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la da buluşmuştu.

#Ahed et-Temimi
#Hanzala Cesaret Ödülü
#Batı Şeria
#Ofer Askeri Mahkemesi
#İsrail
#Filistin
6 yıl önce