|

FİLİSTİNLİ YARBAY'A SUİKAST

Filistinliler'e yönelik terör yöntemlerini sürdüren İsrail dün Filistinli istihbarat subayı Yarbay Taysir Hattab'ı, aracına bomba yerleştirerek öldürdü.

Yeni Şafak
00:00 - 2/09/2001 Pazar
Güncelleme: 17:37 - 24/05/2016 Salı
Yeni Şafak

Terör yöntemlerine devam eden İsrail dün de Filistinli üst düzey bir istihbarat subayını öldürdü. Gazze'de dün sabah Filistinli istihbarat subayına suikast girişiminde bulunuldu. Aracı infilak eden Filistinli yarbay, yaralı olarak getirildiği hastanede hayatını kaybetti. Filistinli güvenlik ve hastane kaynakları, Yarbay Taysir Hattab adlı istihbarat subayının, sabah bürosuna giderken aracına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu ağır yaralandığını ve hemen ardından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini belirttiler.



60 kişi hayatını kaybetti


İsrail'e atfedilen saldırıda, Emin el Hindi idaresindeki istihbarat servisinde görev yapan Hattab'ın korumasının da yaralandığı kaydedildi. Patlamada yoldan geçmekte olan 3 sivil de hafif şekilde yaralandı. İsrail ordusunun önceki akşam El Halil'e girmesiyle artan gerilim bu olayla tırmandı.



İsrail'in, intihar saldırıları düzenlemekle suçladığı Filistinliler'e karşı sürdürdüğü suikast politkası sonucu 60 kişi yaşamını yitirdi. Geçtiğimiz hafta İsrail'in suikast politikası çerçevesinde Filistin Kurtuluş Örgütü'nün sol kanadını oluşturan Filistin Halk Kurtuluş Cephesi lideri Ebu Ali Mustafa öldürülmüştü.



Taysir Hattap'ın, İsrail askerleri tarafından düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybetmesinin, İsrail Dışişleri Bakanı Şimon Perez ile Filistin lideri Yaser Arafat arasında yapılması planlanan görüşmeyi tehlikeye atmasından korkuluyor. Arafat'ın Güney Afrika'daki Filistin Kurtuluş Örgütü temsilcisi Süleyman El Hersi, Arafat ile Perez arasındaki görüşmeninin gerçekleşmesi için gereken temasların devam ettiğini ve Filistin'in ateşkes istediğini tekrarladı. Filistin gizli servis sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, Hattap'a düzenlenen suikast saldırısı çirkin bir cinayet olarak yorumlandı.


#Taysir Hattap
#Filistin
#İsrail
#Suikast
23 yıl önce