|

Füzeler Afrin’den

ÖSO’nun Genelkurmay Başkanı Ahmet Berri, Kilis’e düşen füzelerin PYD- YPG’ye ait Afrin bölgesindeki mevzilerden ateşlendiğini söyledi. Türkiye'nin obüs atışlarına, örgütün uzun süredir misilleme hazırlığı içerisinde olduğunu belirten Berri, “Topların namluları Türkiye yönüne çevrilmişti” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/03/2016 Perşembe
Güncelleme: 01:05 - 10/03/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Genelkurmay Başkanı Ahmet Berri, Yeni Şafak'a konuştu. Berri, “Kilis'e düşen füzeler PYD-YPG'ye ait Afrin bölgesindeki sınıra 6 kilometre uzaklıkta yer alan Burseya dağında ki mevzilerden atıldı” dedi. Kilis'in, PKK'nın Suriye kolu PYD - YPG'nin kampında bulunan füzelerle vurulduğunu söyleyen Berri, bu füzelerin YPG'ye Esed rejimi ve Ruslar tarafından verildiğini anlattı.



MİSİLLEME HAZIRLIĞINDAYDI


Berri, Afrin sınırları içerisinde bulunan ve Türkiye sınırına 2,5 kilometre mesafedeki Cinderis bölgesinde, YPG'nin büyük çaplı saldırı amacı ile askeri yığınak yaptığını belirtti. Berri, “Afrin ve Azez'de bulunan kaynaklarımızdan aldığımız bilgiye göre Türkiye'nin, PYD'nin işgal ettiği muhalif bölgelere yönelik obüs saldırılarına terör örgütü uzun süredir misilleme hazırlığı içerisindeydi. Ellerindeki Rusya ve rejim tarafından son 4 aylık dönemde verilen füze ve Rus havan topları Türkiye yönüne çevrilmişti” diye konuştu.





REJİM VE RUSYA SALDIRI PLANLIYOR


Berri, “Rejim ve Rusya tarafından yüzlerce kez ihlal edilen ateşkesin resmi bitiş tarihi, PYD ve rejimin karadan, Rusya'nın ise havadan Hama, İdlip ve Afrin bölgesinden muhaliflere çok daha büyük saldırı dalgasının başladığı gün olacak. Bu konuda bütün hazırlıklar yapıldı. Sözde ateşkes süreci de rejim ve PYD için toparlanma süreci amaçlı kullanıldı” ifadelerini kullandı.



PYD ATME'YE SALDIRACAK


Muhalif komutana göre, PYD'nin ilk hedefi Azez ve Atme olacak. Berri, Suriyeli muhaliflerin dış dünya ile tek bağlantı kanalı Atme ve Cilvegözü sınır kapılarının Rusya destekli hava saldırıları ile ele geçirilerek, muhalif bölgelerin bu yolla topyekün kuşatma altına alınacağını belirtti. “Afrin dışında saldırı hazırlığının önemli ayağını Hama kırsalındaki Sahlel Gap Cephesi oluşturuyor” diyen Berri, “Tüm cephelerde yoğun saldırı dalgası ve kuşatma altında milyonlarca Suriyeli sivili büyük bir tehlike bekliyor” vurgusu yaptı.


#Ahmet Berri
#pyd
#ypg
#Afrin bölgesi
8 yıl önce