|

Göçmenler kapıya dayandı

ABD’ye ulaşma amacıyla Guatemala’dan Meksika’ya geçen göçmenler yürüyüşlerine devam etme kararı aldı. Ancak Trump’ın orduyu sınıra yığma tehdidine rağmen yürümeye devam eden göçmenler Meksika’nın Guatemala sınırında mahsur kaldı.

Haber Merkezi
04:00 - 23/10/2018 Salı
Güncelleme: 04:56 - 23/10/2018 Salı
Yeni Şafak
Göçmenler, ABD’ye ulaşma amacıyla kuzeye doğru yürüyüşlerine devam etme kararı aldı.
Göçmenler, ABD’ye ulaşma amacıyla kuzeye doğru yürüyüşlerine devam etme kararı aldı.

Guatemala’dan Meksika’ya geçen göçmenler, ABD’ye ulaşma amacıyla kuzeye doğru yürüyüşlerine devam etme kararı aldı. İş bulma konusunda sorun yaşayan ve ülkelerine dönmek istemeyen göçmenler kendi ülkelerinde herhangi bir geleceklerinin olmadığını düşünüyor. Meksika hükümeti, göçmenlerin bir kısmını ülkenin çeşitli yerlerinde kurulan kamplara nakletmişti.

Ulusal acil durum!

Meksika yönetiminin son dönemde göçmenleri ABD sınırından uzak tutma girişimlerinde, ABD Başkanı Donald Trump’un geçen hafta yaptığı yardım kesintisi ve orduyu sınıra yığma tehditlerinin etkili olduğu söyleniyor. Trump ayrıca yaptığı başka bir açıklamada da “Sınır devriyesini ve orduyu alarma geçirdim, bu ulusal acil durum” ifadelerini kullandı.


Sınırda mahsur kaldılar

Öte yandan binlerce göçmenin oluşturduğu konvoy, Meksika’nın Guatemala sınırına dayandı. Meksika ile Guatemala’yı birbirine bağlayan köprüde ve sınır kapısında toplanan, geceyi burada uyuyarak geçiren 3 binden fazla göçmenin ülkeye girişine izin verilmedi. Meksikalı yetkililer, göçmenlerden, geçerli belgeleri taşıyanların girişine izin verileceğini bildirdi.

#ABD
#göç
#Meksika
5 yıl önce