|

Götürdüğünü infaz etti

Terör devleti İsrail’den her gün yeni bir alçaklık ve vahşet haberi geliyor. Haaretz gazetesinin haberine göre İsrail ordusu, 7 Ekim sonrası Gazze’de alıkoyup Biru’s Sebi yakınlarındaki bir gözaltı merkezine götürdüğü yüzlerce Filistinliyi öldürdü. Sayısı bilinmeyen Filistinliler işkence sonucunda ya da infaz edilerek öldürüldü. İsrail’in Filistinlileri evlerinden ya da sığındıkları yerlerden çıkarıp yarı çıplak vaziyette alıkoyduğu görüntüler büyük tepkilere yol açmıştı.

04:00 - 19/12/2023 Salı
Güncelleme: 00:51 - 19/12/2023 Salı
Yeni Şafak
Arşiv.
Arşiv.

İsrail’in Haaretz gazetesinin haberine göre, 7 Ekim sonrası Gazze Şeridi’nden işgalci güç tarafından alıkonulan ve Biru’s Sebi yakınlarındaki bir gözaltı merkezinde haftalardır tutulan yüzlerce Filistinlinin birçoğu bu merkezde öldü. Filistinlilerin, işgalci güç tarafından işkenceye ve kötü muameleye maruz kaldığı ve infaz edilerek öldürüldüğü değerlendiriliyor. Sayıları belirtilmeyen söz konusu Filistinlilerin ölüm nedeninin henüz netleşmediği aktarılan haberde, İsrail ordusunun bu kişileri “terörist” olarak nitelediği ve olayın soruşturma aşamasında olduğu kaydedildi. Alıkonulan Filistinlilerin günün büyük bölümünde gözleri kapalı ve elleri kelepçeli şekilde çitlerle çevrili yerleşkelerde tutulduğu, gece boyunca ışıkların açık bırakıldığı belirtildi. Farklı yaş gruplarından Filistinlilerin alıkonulduğu merkezin, Sde Teyman Üssü’nde yer aldığı ifade edildi.

Alıkonulma koşullarıyla ilgili olarak ise haberde, Filistinlilerin, her biri yaklaşık 200 kişi kapasiteli 3 hapishane kompleksinde tutulduğu, yere serilen ince yataklarda uyudukları, sınırlı hareket etmelerine ve yemek yemelerine izin veren prangalarla bağlı oldukları aktarıldı. Haberde, İsrail ordusunun, kasım ayı boyunca Gazze Şeridi’nde 500’den fazla aktivisti alıkoyduğu, bu kişilerden yaklaşık 350’sinin Hamas, 120’sinin İslami Cihad üyesi olduğu iddia edildi. İsrail Gazze’de işgalini genişletmeye çalışırken yüzlerce kişiyi “çeşitli Filistinli örgütlere üye oldukları” gerekçesiyle alıkoymuştu. İsrail’in Filistinli sivilleri sığınma merkezleri ve evlerinden çıkartarak yarı çıplak vaziyette alıkoyduğu görüntüler dünya çapında tepki çekerken İsrailli sosyal medya kullanıcıları bu kişilerin “teslim olan Hamas savaşçıları” olduğunu iddia etmişti. İşgalci gücün daha önce de Gazze’de geçici askeri üsse çevirdiği okullarda, tuttuğu Filistinlileri infaz ettiği ortaya çıkmıştı.

İsrail’in Ebu Gureyb’i

Gazze’de 70 günden fazla süredir katliam yapan İsrail, diğer taraftan da esir aldığı Filistinlileri, sorgulama bahanesiyle İsrail içlerine götürüyor. Şimdiye kadar aralarında doktor ve öğretmenlerin de olduğu yüzlerce tanınmış ismi kaçıran İsrail, kurduğu toplama kamplarında Filistinlileri işkenceden geçiriyor. İsrail’in toplama kampı vahşeti, ABD’nin Küba’daki Guantanamo ve Irak’taki Ebu Gureyb işkence üslerini hatırlattı.



#İsrail
#Soykırım
#Katliam
#Gazze
#Filistin
7 ay önce