|

Halep yalnız değil

Suriye rejimi ve Rus güçlerinin Halep'e düzenlediği hava saldırılarına STK'lar tepki gösterdi. Katliamın durdurulması çağrısı yapan STK'lar "Halep yalnız değildir" dedi.

Yeni Şafak ve
03:00 - 3/05/2016 Salı
Güncelleme: 09:00 - 3/05/2016 Salı
Yeni Şafak

Rejim güçleri ve Rus uçaklarının çok sayıda sivili katlettiği Suriye'nin Halep kentine yapılan saldırılara Sivil Toplum Kuruluşları (STK) tepki gösterdi. İHH İnsani Yardım Vakfı, Sadakataşı Derneği, Deniz Feneri Derneği, Mus'ab bin Ümeyr Derneği, Heybe İnsani Yardım Derneği, İnsani Dayanışma ve Kalkınma Derneği, Avrasya Vakfı ve Biz Ümmetiz Platformu temsilcileri yaptıkları açıklamalarla, saldırıların derhal durdurulması çağrısını yaptı.



DÜNYA SUSUYOR


Diyarbakır'daki STK'lardan aralarında Hüda-Par Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, Memur-Sen ve Özgür-Der temsilcilerinin de bulunduğu sivil toplum kuruluşu üyeleri Yenişehir ilçesi Ekinciler Caddesi'nde toplandı. Grup, Türkçe, İngilizce ve Arapça “Halep yanıyor dünya susuyor", “Katil Rusya Suriye'den defol" pankartları açarak, “Emperyalist Rusya ve işbirlikçi hainler, Suriye'den defolun" sloganı attı.



ÖĞRENCİLER EYLEM YAPTI


Dicle Üniversitesi Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Gençliği Kulübü üyeleri de, Fen Fakültesi önünde toplanarak “Suriye halkı yalnız değildir. Zalim Rusya Suriye'den defol" sloganları attı. Kulüp başkanı İrfan Tanrıverdi, dünyanın gözü önünde Halep'te gerçekleştirilen katliama sessiz kalındığını söyledi.





GIYABİ CENAZE NAMAZI


Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde yaşayan bir grup Suriyeli de Sahil Parkı'nda toplandı. Grup üzerinde “Halep yanıyor, dünya bakıyor" ve “Türkiye vatanımız, Erdoğan liderimiz" yazılı dövizler açarak rejim ve Rus güçleri aleyhine sloganlar attı, tekbir getirdi. Grup, daha sonra Halep'te hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.



Yardımlar devam ediyor


Günlerdir bombardıman altında olan kente Türkiye'den yardımlar gönderilmeye devam ediyor. İHH İnsani Yardım Vakfı, Reyhanlı ve Kilis'te faaliyet gösteren İHH Suriye Koordinasyon Merkezi, vasıtasıyla son saldırıların ardından bölgeye yardımları daha da yoğunlaştırdı. Halep'e giden ekipler, 200 ton un, 25 ton kuru bakliyat, 8 bin litre içme suyu, bin gıda kolisi, 500 bebek paketinden oluşan çeşitli insani yardım malzemelerini sivil halka ulaştırdı.



BURSA'DAN 7 TIR


Bursa merkezli Fetih İlim Eğitim ve Yardımlaşma Derneği de, aralarında çocukların da bulunduğu gönüllü vatandaşların desteğiyle, Suriye'nin Halep kentine göndermek üzere 7 TIR dolusu yardım malzemesi topladı. Dernek Başkanı Yılmaz Bulat, koliler halinde gönderdikleri yardımların içinde bebe bisküvisi, süt, çocuk bezi, şeker, pirinç, çorba, salça, su gibi gıda malzemelerin olduğunu belirtti.



Gazzeliler de destek oldu




Yıllardır abluka altında yaşayan Gazzeliler de Halepli kardeşlerine destek verdi. Gazze'deki UNESCO binasının duvarına dev kırmızı örtü asan göstericiler “Halep'teki katliamı durdurun" çağrısında bulundu.


#Rus güçleri
#Suriye rejimi
#Halep
8 yıl önce