|

Halk tatbikatı

Ekonomik ve siyasi krizin aşılamadığı Venezuela’nın başkenti Caracas’ta 900 bin asker ve sivilin katıldığı oldukça kapsamlı bir askeri tatbikat başladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:11 - 28/08/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Tatbikatlarda genç yaşlı birçok sivil  askerlerden silah kullanmayı öğrendi.
Tatbikatlarda genç yaşlı birçok sivil askerlerden silah kullanmayı öğrendi.

ABD’ye karşı bir gövde gösterisine dönüşen tatbikatlarda askerler sivillere silah kullanmayı öğretti. Bazı siviller, dövüş ve dansın bir arada olduğu bir savunma sporu olan ‘capoeira’ yaparken de görüntülendi. İki gün sürecek tatbikatların açılışını Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez yaptı. Lopez, buradaki konuşmasında, Washington yönetiminin önceki gün açıkladığı Venezuela’ya yönelik yaptırımlara karşı silahlı kuvvetlerin hükümetin yanında olduğunun altını çizerek “Venezuela’da daha büyük demokrasiye giden yolda, imparatorluk daha çok hücumla yanıt veriyor” dedi.


‘TÜM İMKANLARIMIZLA SAVUNACAĞIZ’

ABD yönetimi önceki gün yayımladığı başkanlık kararnamesi ile Venezuela’ya karşı yeni ekonomik yaptırım kararı almıştı. Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, ABD’nin Venezuela’da kriz çıkarmak istediğini öne sürerek, “Halkımızı ve demokrasimizi tüm imkanlarımızla savunacağız” demişti. Söz konusu yaptırımların, Venezuela hükümetiyle ticareti ve devlete ait petrol şirketlerini hedef aldığı ileri sürülüyor. Ülkede mart sonundan bu yana devam eden hükümet karşıtı gösterilerde en az 125 kişi hayatını kaybetti.


#Venezuela
#ABD
#capoeira
#Vladimir Padrino Lopez
7 yıl önce