|

Hayalleri yıkıldı

Büyük Dönüş Yürüyüşü’nde İsrail askerlerinin açtığı ateşte yaralanan Gazzeli genç bisikletçi Ala ed-Dali, bir bacağını kaybetti. Filistin Bisiklet Takımı’nda madalyalar kazanan Dali, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Eylül 2016’da hediye ettiği bisikleti artık kullanamayacak. Dali, “Bugün, bacağım kesildikten sonra hayallerimin peş peşe yıkıldığını hissediyorum” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/04/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:28 - 25/04/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Dali, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Eylül 2016’da hediye ettiği bisikleti artık kullanamayacak
Dali, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Eylül 2016’da hediye ettiği bisikleti artık kullanamayacak

Gazzeli genç sporcu Ala ed-Dali’nin (21) Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hediye edilen ve belki de hayatında aldığı en değerli hediye olan bisiklet sevinci uzun sürmedi. Çocukluğundan beri başarılı bir bisikletçi olabilmek için kurduğu hayaller Gazze’deki Büyük Dönüş Yürüyüşü sırasında İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu tek bacağını kaybetmesiyle hüsrana uğradı. Türkiye, Gazze Şeridi’ne ikisi 2016’da, diğeri 2017 yılında yaklaşık 14 bin ton insani yardım malzemesi taşıyan 3 gemi göndermişti. Gemilerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gazzeli çocuklara şahsi hediyesi olarak gönderdiği 1000 bisiklet ve sporculara özel 10 bisiklet de vardı. Yarış bisikletlerinden birini kullanan Dali, “Bacağım kesildikten sonra hayallerimin peş peşe yıkıldığını hissediyorum. Vurulduktan sonra; işgal güçlerinin, sadece bacağımı değil, çocukluğumdan bu yana inşa ettiğim hayallerimi de vurduğunu hissettim” diyerek duygularını dile getirdi.

YENİ ETABA HAZIRLANIYORDU

İsrail kurşunlarıyla vurulmasaydı Dali, Endonezya-Cakarta’daki yarışa katılacaktı. Dali, olay anını şöyle anlattı: “Gazze’nin Refah kentinin doğu sınırındaki ‘Dönüş’ çadırlarına gittim. Sporculara has barışçıl bir üniforma giymiştim. Sınırdaki tellere yaklaşık 200 metre uzakta iken İsrail kurşunu isabet etti. Vurulunca elektrik çarpmış gibi hissettim. Kurşunun sağ bacağıma isabet etmesiyle aniden kanlar içinde yere düştüm. Götürüldüğüm hastane yaralılarla dolu olduğu için 3 saat bekledik. Yoğun bakımda 2 gün geçirdim. Doktorlar bacağı kurtarmak için 8 kez ameliyat etti ancak tüm çabalar başarısız oldu. Bacağımı kesmek zorunda kaldılar. Damar nakli için de bir dizi operasyon geçirdim ama patlayıcı merminin etkisiyle nakledilen damarlar da işlevini yitirmişti.”


‘Protezle de başarırım’

Bisiklete binmeye 8 yaşındayken başlayan Ala ed-Dali, 2014 yılında Filistin Bisiklet Takımı’na girdi. Dali, aynı yıl Filistin Bisiklet Takımı gençler karşılaşmasında birinci olurken, sonraki yarışmalarda da çeşitli madalyalar kazandı. İsrail askerlerinin hayatında meydana getirdiği ‘zorunlu’ değişime uyum sağlamaya çalışan Dali, ‘tek bacağıyla’ Filistin’i uluslararası şampiyonalarda temsil etmeyi hayal ediyor. Türkiye’nin Filistin Bisiklet Federasyonu’na verdiği destekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Dali, günlük yaşamda ve spor çalışmaları sırasında kullanmak üzere 2 proteze ihtiyacı olduğunu söylüyor.

#Filistin
#İsrail
#Katliam
#Ala ed-Dali
6 yıl önce