|

Hepsinin hayali aynı

Onlar, sözde medeni Avrupa ülkelerinin çizdiği haritaların mağdur ettiği milyonlar... Ana-babaları, evlatları zarar görmesin diye evlerinden, yurtlarından olan masumlar... Bazıları küçük, okula gidiyor; bazıları ise büyük. Ama 7’den 70’e hepsinin hayali aynı: Doğdukları topraklar terörden temizlenince vatanlarına geri dönmek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/02/2018 Pazar
Güncelleme: 11:12 - 25/02/2018 Pazar
Yeni Şafak
Suriyeli Muhammed Salih, “Köyümüzde DEAŞ yoktu, YPG/ PKK geldi bize zulmetti. Türk askerine Allah yardım etsin. İnşallah ne YPG, ne PKK bırakırlar orada” dedi.
Suriyeli Muhammed Salih, “Köyümüzde DEAŞ yoktu, YPG/ PKK geldi bize zulmetti. Türk askerine Allah yardım etsin. İnşallah ne YPG, ne PKK bırakırlar orada” dedi.

Suriye’nin Afrin bölgesinde oto tamirciliği yaparak geçimini sağlayan Muhammed Salih, köyleri terör örgütü YPG/PKK tarafından işgal edildikten sonra baskı ve zulüm görmeye başladı. Salih, teröristlerin ailesinden birçok kişiyi öldürmesi, hayatta kalanları da zorla silah altına almaya çalışması üzerine Türkiye’ye sığındı. Malatya’da günübirlik işler yaparak ailesine bakan Salih, Zeytin Dalı Harekatı ile teröristlerden temizlenecek köyüne dönebilmeyi umut ediyor.

BAŞIMIZA BOMBA YAĞDIRDILAR

Muhammed Salih, “Köyümüzde DEAŞ yoktu ama YPG/PKK geldi, DEAŞ bahanesiyle bize zulmetti, saldırmaya başladı. Amcalarım, kuzenlerim vefat etti. O nedenle buraya geldik. Başımıza yağmur gibi bomba yağdırdılar” diye konuştu. Teröristlerin asıl amacının köylerini ele geçirmek olduğunu belirten Salih, şunları söyledi: “Bizim köy Afrin’e bağlı ve çok stratejik bir yer. Orayı alarak ileriye doğru devam etmek istiyorlardı.”

TÜRK ASKERİNE ALLAH YARDIM ETSİN

Köylerinde yaşlı akrabalarının kaldığını söyleyen Salih, bütün gençlerin başka yerlere göçtüğünü, çoğunun da Türkiye’ye sığındığını söyledi. Gençlerin köyde kalması halinde örgütün zorla silah altına alacağını belirten Salih, “Bir akrabamın iki çocuğunu ‘Biz sizi koruyoruz, siz de savaşacaksınız’ diye örgüte almaya çalıştılar. Onlar da Türkiye’ye kaçtı. Türk askerine Allah yardım etsin. İnşallah ne YPG, ne PKK bırakırlar orada. Biz de eskiden olduğu gibi ülkemize döneriz” diye konuştu.

Esed teröristlerle kol kola

Motosiklet tamiri için gittikleri YPG/PKK kontrolündeki bir köyde, keskin nişancılar tarafından ateş altına alındıklarını, bu sırada amcasının vurularak öldüğünü söyleyen Muhammed Salih, teröristlerin ele geçirdikleri bölgelere sadece kendi üyelerini aldığını söyledi. Esed rejimi ile teröristlerin hep dirsek temasında olduğunu ve bunun en çok masum sivillere zarar verdiğini vurgulayan Salih, YPG/PKK ve Esed’in tek amacının Müslümanları öldürmek olduğunu dile getirdi.


Terör bitince geri döneceğiz

Terör örgütü YPG/PKK’nın zulmü nedeniyle ülkelerinden kaçmak zorunda kalan ve sığındıkları Türkiye’de ağırlanan Suriyeli Kürt ailelerin çocukları, vatanlarının teröristlerden kurtarılacağı günün özlemini çekiyor. Ağırlıklı olarak Kobani ile Menbiç’ten gelen 11 bin sığınmacı çocuk, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nca (AFAD) Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde kurulan çadır kentte yaşamlarını sürdürüyor.

VATAN ÖZLEMİYLE BÜYÜYORLAR

Çadır kentte eğitimini sürdüren 7 bin çocuk da Türkiye’de kendilerine tüm olanağın sağlanmasına rağmen ülkelerinden uzakta büyümek zorunda kalmanın burukluğunu yaşıyor. Çocuklar, YPG/PKK’nın baskıları nedeniyle ülkelerine dönemedikleri için vatan özlemiyle büyüyor. Ülkelerindeki gelişmeleri medyadan takip eden Suriyeliler, Afrin bölgesinde sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı’nın başarıyla sonuçlanmasını temenni ediyor.

SURİYE MİNİKLERİN HAYALLERİNİ SÜSLÜYOR

Suriyeli beşinci sınıf öğrencisi Seydo Murad, “Biz evimize, ülkemize dönmek istiyoruz ama oralar güvenli değil. Her şey yoluna girdiğinde geri döneceğiz” dedi. Aynı sınıfta eğitim gören 10 yaşındaki Rakkalı Narin Bozan da kendilerine çok iyi bakıldığını ama her şeye rağmen ülkeleri terörden temizlenince dönmek istediğini söyledi. Muhammed Ubeyd Süleyman da oyun oynarken sürekli Suriye’yi konuştuklarını anlattı.

#Afrin
#Muhalifler
#Terör
#PKK
6 yıl önce