|

İdlib’de çocuklara bomba

Esed rejimi ve İran destekli gruplar İdlib’deki ateşkesi ihlal ediyor. Han Şeyhun ve Maar’ed Numan’da son 2 gündeki saldırılarda katledilenlerin sayısı 20’yi aştı. Ölenlerin çoğu kadın ve çocuk.

Yeni Şafak
04:00 - 18/02/2019 Pazartesi
Güncelleme: 03:43 - 18/02/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Esed-İran vahşetine sahne olan bölgede yürek yakan manzaralar yaşanıyor.
Esed-İran vahşetine sahne olan bölgede yürek yakan manzaralar yaşanıyor.

Suriye’deki Beşşar Esed rejimi ve İran destekli terörist gruplar, Soçi ve Astana’yı hiçe sayarak İdlib’i vuruyor. ‘Gerginliği Azaltma Bölgesi’ ilan edilen kentte özellikle Han Şeyhun ve Maar’ed Numan ilçelerini hedef alan bombalar toplamda 13 sivil yerleşim yerine yağmaya devam ediyor. Havan ve topçu roketleriyle saldırıya hedef olan İdlib’de katledilenlerin sayısı son 2 günde 20’yi aştı. Yaralı miktarı ise 50’ye dayandı. Esed-İran vahşetine sahne olan bölgede yürek yakan manzaralar yaşanıyor. Çünkü bombardımanda öldürülenlerin birçoğu kadın ve çocuklar.


CAYDIRICI ÖNLEM ALINSIN


Enkaz altındaki yaralıları bulundukları yerden çıkarmaya uğraşan Beyaz Baretliler, Soçi mutabakatının ihlal edildiği saldırılara ilişkin yayınladığı bilançoda, sadece 16 Şubat günü bölgeye 236 adet top ve roket mermisi düştüğü bilgisini verdi. İdlib Sivil Savunma Müdürü Mustafa Hac Yusuf, “Son dönemde maalesef durmadan kan akıyor. Ölen ve yaralananların çoğu kadın ve çocuk. Siviller toprak üstünde yaşamak yerine, Doğu Guta’da olduğu gibi yer altındaki sığınak ve mağaralara saklanıyor” dedi. Hac Yusuf, rejim güçlerinin düzenlediği katliamlara karşı caydırıcı önlemler alınması gerektiğini vurguladı.



#Suriye
#İdlib
#Han Şeyhun
#Maar’ed Numan
5 yıl önce