İngiltere Karadeniz'i işaret etti: Rusya mayınlarla sivil gemileri hedef alabilir

11:08, 05/10/2023, PerşembeG: Güncelleme: 10:23, 06/10/2023, Cuma
DHA
İngiltere Karadeniz'i işaret etti: Rusya mayınlarla sivil gemileri hedef alabilir
İngiltere Dışişleri Bakanlığı, elde edilen istihbarat kapsamında Rusya’nın Karadeniz’de sivil yük gemilerini hedef alabileceğini söyledi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın Karadeniz’de mayın kullanarak sivil gemileri hedef alabileceğini iddia etti. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “İngiltere, Rusya'nın herhangi bir saldırıdan Ukrayna'yı sorumlu tutacağı değerlendiriyor" denildi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı’ndan dün yapılan yazılı açıklamada, elde edilen istihbarat kapsamında Rusya’nın Karadeniz’de sivil yük gemilerini hedef alabileceği ifade edildi.


Açıklamada,
“Bugün gizliliği kaldırılan bilgiler Rusya'nın Ukrayna limanları yakınlarına deniz mayınları döşemek de dahil olmak üzere Karadeniz'deki sivil deniz taşımacılığını hedef almaya devam edebileceğini gösteriyor. Bu da Rusya'nın Ukrayna ekonomisine yönelik baskı girişimlerini devam ettirecektir. Rusya'nın sivil gemileri açıkça batırmaktan kaçınmak istediği, bunun yerine Karadeniz'de sivil gemilere yönelik herhangi bir saldırıdan Ukrayna'yı sorumlu tutacağı neredeyse kesin”
ifadelerine yer verildi.

Karadeniz yakından izlenecek

Bakanlık, Karadeniz’de Rusya’nın faaliyetlerini yakından takip etmek amacıyla istihbarat, gözetleme ve keşif kabiliyetlerinin devreye sokulduğunu duyurdu.


Açıklamada,
“Birleşik Krallık, Rusya'nın Karadeniz'deki faaliyetlerini izlemek üzere istihbarat, gözetleme ve keşif kabiliyetlerini devreye sokmuştur. Bu kabiliyetler, Rusya'nın sivil deniz taşımacılığına ya da altyapıya yönelik yeni saldırılarını tespit etmemize ve duyurmamıza yardımcı olacaktır”
denildi.


Cleverly: Rusya’nın girişimlerini görüyoruz

İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly, tüm dünyanın gelişmeleri takip ettiğini ve Rusya’nın girişimlerinin görüldüğünü belirterek,
“Rusya'nın Karadeniz'de sivil gemileri hedef alması, Putin'in sivillerin yaşamlarını ve savunmasız insanlarının ihtiyaçlarını hiçe saydığını göstermektedir. Dünya izliyor ve Rusya'nın saldırıları için Ukrayna'yı suçlamaya yönelik alaycı girişimlerini görüyoruz. Biz ve müttefiklerimiz Putin'e ve onun Ukrayna'ya ve dolayısıyla dünyanın geri kalanına zarar verme girişimlerine karşı birlik içinde duruyoruz”
dedi. 



Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026