|

İran: İsrail yargılansın

İran, İsrail askerlerinin Gazze'deki Filistinlilere yönelik katliamını kınayarak uluslararası topluma acil müdahale çağrısında bulundu. İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ise Twitter'dan paylaştığı mesajda, ABD'nin Büyükelçiliği'ni Tel Aviv'den Kudüs'e taşıma gününü, "utanç günü" olarak değerlendirdi.

Yeni Şafak
12:51 - 15/05/2018 Salı
Güncelleme: 13:05 - 15/05/2018 Salı
AA
Diğer
Diğer

İranlı yetkililer yaptıkları açıklamalarda, ABD'nin Büyükelçiliği'ni Tel Aviv'den, Kudüs'e taşımasını "şiddetle kınadığını" belirterek, Birleşmiş Milletler'den (BM) konuya ilişkin ciddi inisiyatif almasını istedi.

İran Hükümet Sözcüsü Muhammed Bakır Nobaht, basın toplantısında yaptığı konuşmada, başta BM Güvenlik Konseyi olmak üzere uluslararası toplumdan İsrail'in Filistin'de işlediği "cinayetlere" karşı "uygun tepki" vermesini istedi.

  • İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ise Twitter'dan paylaştığı mesajda, ABD'nin Büyükelçiliği'ni Tel Aviv'den Kudüs'e taşıma gününü,
    "utanç günü"
    olarak değerlendirdi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, İsrail askerlerinin Gazze'deki Filistinlilere yönelik "katliamını" kınayarak uluslararası topluma acil müdahale çağrısında bulundu.

Acil müdahale çağrısı

İran Dışişleri Bakanlığının internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada Kasımi, İsrail askerlerinin Gazze'de Filistinlilere yönelik katliamını kınadı.

Kasımi açıklamasında, İsrail'in katliamlarını ve Filistine yönelik ekonomik ambargosunun biran önce durdurulması için uluslararası topluma acil müdahale çağrısında bulundu.

  • Gazze'nin İsrail sınırında çadırlar kuran Filistinliler, ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasını ve İsrail'in kuruluş yıl dönümü olan
    Nekbe'nin
    (Büyük Felaket) 70. yılını protesto etmek için
    "milyonluk yürüyüş"
    adını verdikleri kapsamlı gösteriler düzenliyor.

Trump'ın 6 Aralık 2017'de Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığını ve ülkesinin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacağını açıklamasından sonra yeni büyükelçilik binasının resmi açılışı dün yapıldı.

#ABD'nin Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması
6 yıl önce