|

İrlanda’dan örnek tasarı

İrlanda parlamentosu, İsrail’in Filistin topraklarındaki yerleşim yerlerinden mal ve hizmet alımını yasaklayan tasarıyı onayladı. Tasarının yasallaşması ile İrlanda İsrail yerleşimlerine yönelik bu tür bir yasağı getiren ilk AB ülkesi olacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/07/2018 Cuma
Güncelleme: 04:24 - 13/07/2018 Cuma
Yeni Şafak
İsrail’den mal ve hizmet alımına yasak
İsrail’den mal ve hizmet alımına yasak

İrlanda parlamentosunun üst kanadı, İsrail’in Filistin topraklarındaki yerleşim yerlerinden mal ve hizmet alımını yasaklayan tasarıyı onayladı. İrlanda Cumhuriyetinde parlamentonun üst kanadını teşkil eden Senato, oylamada İsrail’in Filistin topraklarındaki yerleşim yerlerinden mal ve hizmet alımını yasaklayan tasarıyı 20’ye karşı 25 oyla geçirdi. Tasarı, alt kanadında onayını alması halinde yasalaşacak. İrlanda, İsrail yerleşimlerine yönelik bu tür bir yasağı getiren ilk AB ülkesi olacak.

“Suç ürünleri”

Tasarıyı hazırlayan bağımsız senatör Frances Black gazetecilere yaptığı açıklamada “Eğer bazı malların savaş suçları işlenerek üretildiğinden emin isek bunların ticaretini yapmamalıyız. Söylediğimiz tek şey bu” ifadelerini kullandı. Tasarıda yer alan yasağın, adalet ve insan haklarına bağlı bir AB ülkesi olmanın asgari şartı olduğunu vurgulayan Black, “Hem yerleşim yerlerini yasa dışı, toprak ve kaynak hırsızlığı sayıp hem de bu suçun ürünlerinin ticaretini nasıl yapabiliriz?” değerlendirmesini yaptı.

#İrlanda
#Filistin
#İsrail
6 yıl önce