|

İşgalde 26'ncı gün: Barış umudu bugünkü müzakerede

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal saldırıları 26'ncı gününe girdi. İki ülke arasındaki müzakereler bugün de devam edecek. Cephe hattında ilerleyişini yavaşlatan Rus ordusu, hem müzakerelerden çıkacak sonucu hem de yeni asker sevkiyatını bekliyor. İşte dakika dakika bölgede yaşanan gelişmeler...

20:19 - 21/03/2022 الإثنين
Güncelleme: 23:01 - 21/03/2022 الإثنين
Yeni Şafak
İşgalde 26'ncı gün
İşgalde 26'ncı gün

Tüm dünyanın endişe ve merakla takip ettiği Ukrayna-Rusya Savaşı, 26'ıncı gününde devam ediyor.

Rusya ilerleyişini yavaşlatırken, iki ülkenin diplomatları masada çıkış yolu arıyor. Öte yandan, Rus ordusu kaybettiği askerlerin yerine yenilerini getirmeye çalışıyor.

Gözler ise bugün yenisi yapılacak müzakere görüşmelerinden çıkacak kararda.

İşte Rusya-Ukrayna savaşında bölgede yaşanan dakika dakika gelişmeler...

22.50:
Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB dışişleri ve savunma bakanlarının Rusya'ya petrol ambargosu konusunda karar vermediğini ancak yeni yaptırımların geleceğini söyledi.
22.15:
Uluslararası İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rusya-Ukrayna savaşının, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da, "gıda fiyatlarında artışa ve yoksulluğun derinleşmesine" yol açtığını bildirdi.
20.35:
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın ültimatomunu yerine getiremeyeceklerini bunun sadece Ukrayna halkının tamamen yok edildiği durumda mümkün olacağını bildirdi.
19.57:
Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rusya karşıtı yaptırım kararı aldığı gerekçesiyle Japonya ile yürütülen barış müzakerelerini reddetme kararı aldıklarını duyurdu.

19.15:
Rusya’da daha önce kısıtlama getirilen Facebook ve Instagram için bu kez Moskova'daki Tverskiy Mahkemesi tarafından tamamıyla erişimin kapatılmasına karar verildi.
16.36:
Birleşmiş Milletler, Rusya-Ukrayna savaşında Ukrayna'da en az 925 sivilin hayatını kaybettiğini, 1496 sivilin yaralandığını, saldırıların ardından 3 milyon 489 bin 644 mültecinin komşu ülkelere geçtiğini bildirdi.
16.04:
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov: Şehirlerin kuşatıldığı ve insanlara koridorlardan çıkmaya izin vermediğimiz konusundaki iddialar yalandır. İnsani koridorlar var, ordumuz tarafından sağlanıyor ama aşırı milliyetçilerin insanlara çıkmaya izin vermemesi nedeniyle insanlar çıkamıyorlar.


15.03:
Rus güçlerinin saldırılarının devam ettiği Ukrayna'nın başkenti Kiev'de, bu akşamdan itibaren 35 saatlik sokağa çıkma yasağı uygulanacak.
14.11:
Rus ordusu, Ukrayna’nın sahil kenti Odessa’yı hedef aldı. Saldırı sonrası resmi kaynaklardan can kaybı ya da yaralı sayısına ilişkin ise henüz bir açıklama yapılmadı.
13.34:
Ukrayna: Rus ordusu 15 bin asker, 97 uçak, 121 helikopter, 498 tank, 969 araç, 3 hafif sürat teknesi, 60 yakıt aracı ve 24 insansız hava aracını (İHA) kaybetti.
12.58
: Kiev Belediye Başkanı, 23 Mart sabahına kadar sürecek sokağa çıkma yasağı ilan etti.
12.10:
Kremlin, Ukrayna'da insani koridor tahliyesine izin verilmediği iddialarını yalanlayarak, müzakerelerin ilerlemesinin gerektiği kadar büyük olmadığını söyledi.
11.54:
Ukrayna’nın Lviv kentindeki spor salonları savaştan kaçanların sığındığı merkezlere dönüştürüldü.
11.02:
Anadolu Ajansı, Rusya'da bazı vatandaşların temel gıda ürünlerine erişmekte zorlandığını söyledi.

10.50:
Ukrayna Acil Durumlar Servisi’nden yapılan açıklamada, Sumy kentindeki bir kimyasal tesiste tespit edilen amonyak sızıntısının giderildiği belirtildi.

Ukrayna Acil Durumlar Servisi’nden yapılan açıklamada, Sumy kentindeki bir kimyasal tesis alanında tespit edilen amonyak sızıntısının giderildiği, Acil Durumlar Servisi ekiplerinin çalışmalarını tamamladığı ve tesis çalışanlarının teknolojik sürecin restorasyonu için düzenli çalışmalara başladığı belirtildi.

10.44:
Ukrayna Başsavcılığı: Başkentin Podolsky semtine gece roketli saldırı sonucu sekiz kişi hayatını katbetti.
10.08:
AFP, dün geceki Kiev bombardımanı sonucu en az 6 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

10.02:
Ukrayna Acil Durumlar Servisi, saldırının ardından can kaybının 4’e yükseldiğini açıkladı.


09.30:
Ukrayna’nın Sumi kentinde Rus birlikleri tarafından kuşatılan bir kimyasal tesiste amonyak sızıntısı olduğu açıklandı.
09.01:
Rusya'nın saldırısı altındaki Ukrayna'nın liman kenti Odessa'da hava savunma sistemleri devreye girdi. Kentte sokağa çıkma yasağının bitmesine dakikalar kala siren sesleri yankılandı.
08.10:
Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Rusya'ya karşı savaşan Ukrayna'ya 5 milyon Yeni Zelanda doları (yaklaşık 3,45 milyon Amerikan doları) değerinde ölümcül olmayan askeri malzeme desteğinde bulunacaklarını bildirdi.
07:45
Rusya ordusu tarafından Ukrayna’nın başkenti Kiev’in merkezine yakın noktadaki Podilskyi ilçesine füze saldırıları başlatıldı.
07:30
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın Mariupol kentinde kendilerine karşı savaşan Ukrayna askerlerine seslenerek silahını bırakan herkese Mariupol’den güvenli çıkışı garanti ettiklerini duyurdu.
07:15
Rusya ordusu tarafından, Ukrayna’nın başkenti Kiev’in kent merkezine yakın noktada yer alan Podilskyi ilçesine füze saldırıları gerçekleştirdi. Rusya tarafından düzenlenen saldırılarda 1 kişi hayatını kaybetti.
07:00
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile er ya da geç diyalog için bir araya geleceğini ve bu görüşmenin Kudüs'te bile düzenlenebileceğini belirtti.
05.52:
Ukrayna Devlet Acil Durum Hizmetleri, Rus ordusunun bu gece başkent Kiev'deki alışveriş merkezine düzenlediği saldırıda 4 kişinin hayatını kaybettiğini, bir kişinin de yaralandığını bildirdi.
00.12:
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın savaş başlattığı Ukrayna'daki mülteciler için 35 milyon dolar bağış toplayan Amerikalı aktör Ashton Kutcher ve eşi Ukrayna asıllı ABD'li aktris Mila Kunis'e teşekkür etti.
#Rusya
#Ukrayna
#Savaş
٪d سنوات قبل