|

İsrail 6 çocuğu gözaltına aldı

İsrail polisinin Kudüs'te 6'sı çocuk 8 Filistinliyi gözaltına aldığı belirtildi. İsrail güvenliğine karşı eylemlere karıştıkları şüphesiyle gözaltına alınanların sorgulamaya alındığı ifade edildi.

Yeni Şafak
09:03 - 17/09/2015 Perşembe
Güncelleme: 06:05 - 17/09/2015 Perşembe
AA

İsrail polisinin Kudüs'te 6'sı çocuk 8 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.



İsrail ordu radyosunun haberinde, İsrail polisinin Kudüs'te gece ve bu sabah 6'sı çocuk 8 Filistinliyi gözaltına aldığı belirtildi.




Bu gözaltılar, Yahudi yerleşimciler ve İsrail polisinin son zamanlarda her gün Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarının gölgesinde gerçekleşiyor.



Yahudiler için yılbaşı olarak kabul edilen "Roş Aşana" tatili nedeniyle yaklaşık 50 Yahudi yerleşimci Tarım Bakanı Uri Ariel eşliğinde pazar günü Mescid-i Aksa'ya girmiş, yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya alınmasını protesto eden ve içeri girmek isteyen Filistinlilere ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle müdahale edilmişti. Müdahale sırasında aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralanmıştı.



Gerginlik, pazar gününden bu yana devam ederken Salı sabahı İsrail askerleri postallarıyla Mescid-i Aksa'nın etrafı camekanla çevrili minberinin yakınına kadar girmiş ve çatısına çıkmıştı.



#israil
#mescidi aksa
#israil saldırıları
#yahudi yerleşimciler
9 yıl önce