|

İsrail ablukasında bir Ramazan daha

Gazze Şeridi, İsrail ablukası nedeniyle yaşanan ekonomik sorunlar ve bölgede tehlikeli boyutlara ulaşan koronavirüs salgınının yol açtığı olumsuz ortamda Ramazan’a giriyor. Abluka nedeniyle işsizlik oranının yüzde 50’ye yaklaştığı bölgede, bütün sıkıntılara rağmen Ramazan sevinci yaşanıyor.

00:00 - 13/04/2021 Salı
Güncelleme: 06:14 - 13/04/2021 Salı
Yeni Şafak
İşgalci İsrail'e rağmen ramazanı heyecanla karşılamak isteyen halk, alışveriş için Eski Şehir bölgesindeki pazarı canlandırdı.
İşgalci İsrail'e rağmen ramazanı heyecanla karşılamak isteyen halk, alışveriş için Eski Şehir bölgesindeki pazarı canlandırdı.
İsrail’in kara, deniz ve havadan 15 yıldır uyguladığı abluka nedeniyle yaklaşık 2,1 milyon nüfusa sahip Gazze’de, Birleşmiş Milletler verilerine göre, işsizlik oranı yüzde 50’ye yaklaştı.
Nüfusun yarısından fazlası ise yoksulluk sınırının altında. Bu nedenle Gazze halkının büyük bir bölümü ekonomik zorluklarla karşı karşıya.
Ekonomik sorunlara Kovid-19 salgını da eklenince Gazze’deki durum daha da zorlaştı.

PAZARLARDA ALIŞVERİŞ CANLILIĞI VAR

  • Bunlara rağmen ramazanı heyecanla karşılamak isteyen halk, alışveriş için Eski Şehir bölgesindeki pazarı canlandırdı.
    Evlerini süslemek isteyen Gazzeliler ramazana özgü süs eşyalarının satıldığı dükkanlara ilgi gösterdi.
    Ramazan ayında daha fazla tüketilen gıdaların yoğunlukta olduğu pazarda, salgına rağmen alışverişe gelenlerin çoğunluğunun maske takmaması dikkati çekti.


Mülteciler yardım eli bekliyor

İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi’nin farklı bölgelerindeki irili ufaklı kamplarda yaşayan Filistinli mülteciler, ramazan ayında kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.
Birleşmiş Milletler rakamlarına göre, yaklaşık 2,1 milyon nüfusa sahip Gazze Şeridi’nde 1 milyon 386 binden fazla Filistinli mülteci bulunuyor.
Bu mültecilerden bazıları, hem vatanlarından sürülmeleri, hem de İsrail ablukasının getirdiği sorunlar nedeniyle Gazze Şeridi’nde zor şartlar altında hayatını sürdürmeye çalışıyor.
#İsrail
#Abluka
#Ramazan
#Gazze
3 yıl önce