İsrail’de eski başbakandan itiraf gibi sözler: Bunun adı Yahudi terörizmi
00:48, 08/09/2026, Salı
AA

Bennett, Filistinli evlere yönelik saldırıları “Yahudi terörü” olarak niteledi.
Eski İsrail Başbakanı Naftali Bennett, işgal altındaki Batı Şeria’da Filistinlilere yönelik saldırılar düzenleyen İsraillileri sert sözlerle eleştirdi. Bennett, içinde insanların bulunduğu Filistinli bir evin milliyetçi saiklerle yakılmasının “Yahudi terörizmi” olduğunu söyledi. İsrailli eski başbakan, bu tür saldırıların Batı Şeria’daki İsrail yerleşimlerine de zarar verdiğini savundu.
Eski İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlediği saldırıları "Yahudi terörü" olarak tanımladı.
İsrail'de 27 Ekim'de yapılacak seçimler öncesinde "Birlikte Listesi" aday tanıtım programında konuşan Bennett, işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik saldırılara ilişkin konuştu.
"Bu elbette Yahudi terörizmi"
Bennett, "Eğer biri, içinde insanlar varken masum Arapların evini yakmaya gelirse, bu elbette Yahudi terörizmidir." ifadesini kullandı.
Eylemin milliyetçi nedenlerle yapılması durumunda tam tanımın bu olduğunu belirten Bennett, bunun "İsraillilerin işgal altındaki Batı Şeria'ya yerleşmesine de bir faydası olmayacağını" söyledi.
Bennett, İsrail'de 27 Ekim'de yapılacak seçimlerde Yashar Partisi lideri Gadi Eisenkot ile birlikte Netanyahu'nun en büyük rakiplerinden biri olarak öne çıkıyor.

Dünya
İsrail’de hakimleri yaptırım korkusu sardı: Özel mahkemeden çekiniyorlar

Dünya
İsrail'in soykırım sansürü: Gazze için dua eden Filistinli öğrencileri okuldan attılar

Dünya
ABD'de sıradan bir tabela: İsrail için dua ediyoruz

Gündem
Nedim Şener İsrail'in yeni oyununu deşifre etti: Onurlu Kürtleri ön safa koymaya çalışıyorlar


