|

İsrail’e kırmızı kart

Arjantin, İsrail’le işgal altındaki Kudüs’te yapılması planlanan maça çıkmayacağını duyurdu. Filistinliler, başta Messi olmak üzere futbolculara mektup yazarak ‘maça çıkmayın’ çağrısı yapmıştı. Filistin Futbol Federasyonu Başkanı Jibril Rajoub, “İsrail kırmızı kart gördü” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/06/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:17 - 7/06/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Skandal maç iptal edildi
Skandal maç iptal edildi

Arjantin’in, Dünya Kupası öncesi İsrail’le işgal altındaki Kudüs’te yapmayı planladığı skandal hazırlık maçını, İsrail’in Gazze’deki Filistinlilere muamelesinden kaynaklanan siyasi baskı nedeniyle iptal ettiği belirtildi. Arjantin basınındaki haberlere göre Arjantin Futbol Federasyonu, 9 Haziran’da yapılması planlanan ve günlerdir özellikle Filistinlilerin yoğun tepki gösterdiği hazırlık maçını iptal ettiklerini İsrailli mevkidaşlarına bildirdi. ESPN spor kanalına konuşan Arjantinli futbolcu Gonzalo Higuain karara desteğini, “Nihayet doğru şeyi yaptılar” diyerek açıkladı.

TEŞEKKÜR AÇIKLAMASI

Haber, son dönemdeki protestolarda İsrail askerlerinin en az 120 Filistinli’yi şehit ettiği Gazze’de sevinçle karşılandı. Filistin Futbol Federasyonu, ünlü Arjantinli yıldız Lionel Messi ve takım arkadaşlarına maçın iptali için teşekkür edilen yazılı bir açıklama yayımladı. Federasyon Başkanı Jibril Rajoub da “Değerler, ahlak ve spor bugün bir zafer kazandı ve maçın iptaliyle İsrail’e bir kırmızı kart gösterildi” dedi. Maçın, İsrail’in Kudüs’ü işgalini meşrulaştırma çabalarına hizmet edeceğini vurgulayan Filistinliler, birçok yerde gerçekleştirdikleri protestoların yanı sıra Arjantin’in hazırlıklarını sürdürdüğü Barcelona’da da gösteri düzenlemişti.


Göz göre göre cinayet

İşgal altındaki Batı Şeria’da İsrail askerleri tarafından vurulan bir Filistinli şehit oldu. Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Ramallah kentine bağlı Nebi Salih beldesinde İsrail askerleri 21 yaşındaki İzzettin et-Tamimi’yi gerçek mermiyle vurarak şehit etti. Belde sakinleri, İsrail askerlerinin yaralı gencin hastaneye kaldırılmasına izin vermediğini belirtti. Sosyal medyada yer alan görüntülerde de, İsrail askerlerinin Tamimi’nin etrafını sardığı ve daha sonra yaralı genci alarak bölgeden ayrıldığı görülüyor. İsrail ordusu ise olaya ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.

#Arjantin
#Filistin
#İsrail
6 yıl önce