İsrail’in resmi işkence kanalı

04:00, 14/12/2023, Perşembe
Yeni Şafak
İsrail’in resmi işkence kanalı
Arşiv.

Gazze’de savaş suçları işleyen İsrail ordusu, kurduğu Telegram kanalı üzerinden vahşetini gururla sergiliyor. 5300 abonesi olan kanalda, şimdiye kadar cenazelere ve esirlere uygulanan işkenceleri gösteren birbirinden iğrenç 700’den fazla fotoğraf ve video paylaşıldı.

İşgalci güç İsrail’in psikolojik savaş dairesinin, Gazze’de Filistinlilere uygulanan işkence ve insanlık suçlarını, sosyal medya platformu Telegram’da açtığı bir kanal üzerinden yayınladığı ortaya çıktı. İsrail Ordusu Operasyonlar Dairesi Etki Birimi tarafından yönetildiği belirlenen “72 Virgins-Sansürsüz” adlı kanaldan Filistinlilerin cenazelerine ve esirlerine uygulanan birbirinden kötü işkencelerin, dalga geçilerek ve kalpli fotoğraf düzenlemeleri yapılıyor. İşgalci gücün son dönemde Gazze’de bastığı okul ve hastanelerden rehin aldığı 15 yaş üstü Filistinli erkekleri de yarı çıplak şekilde sokaklarda dizdiği ve bilinmeyen noktalara götürüp işkence yaptığı, fotoğraflarını da yayınladığı biliniyor.

İsrail kamuoyunu ikna etmeyi hedefliyor

5300 takipçisi olduğu belirtilen 72 Virgins - Sansürsüz adlı işkence kanalının hedefinin İsrail kamuoyunu, Gazze’deki savaşın işgalci güç lehine geliştiği algısı oluşturmak olduğu belirtildi.

İşgalci gücün, Gazze içerisinde sert direnişle karşılaştık ve kayıp sayısı arttıkça, kamuoyundaki algıyı yönetmek ve morali yüksek tutmak amacıyla bu tür paylaşımlara öncelik verdiği değerlendiriliyor.

700’den fazla paylaşım

“Gazze’den özel içerik” diye sunulan ve “Herkes onları nasıl ezdiğimizi görsün” başlığıyla sunulan, işkence ve kötü muameleye yönelik 700’den fazla paylaşımlar, fotoğraflar ve videolarda, katledilen Filistinliler ile Gazze’de yürütülen yıkıma ilişkin yayınlar yapılıyor.

Savaş suçlarını öven alt yazılar

İşkence kanalının yöneticisi tarafından paylaşılan görüntü ve fotoğraflara genellikle işgalci Gazze Şeridi’ndeki savaş suçlarını öven altyazılar eşlik ediyor. İsrail Etkileme Dairesi, işgalin Filistinlileri ve yabancı izleyicileri hedef alan psikolojik savaş operasyonlarından sorumludur.

Siyonazi toplama kampı

Öte yandan işgalci güç, önceki gün baskın düzenlediği Kemal Advan Hastanesi’ndeki doktorlar, sağlık çalışanları ve sığınmacıları, Gazze’de boş bir alana yarı çıplak halde topladığı görüntüler infial oluşturdu. Son bir haftadır benzer uygulamalara imza atan işgalci gücün, adeta toplama kampını andıran bir alanda, Filistinlilerin görüntülerini aldığı görülüyor. Boş bir alanda toplanan Filistinli rehinelerin akıbeti ise bilinmiyor. Daha önceki rehin almalarda, aralarında çocuklar olmak üzere Filistinlilere, tıpkı 2. Dünya Savaşı’nda Nazi kamplarında olduğu gibi numaralar verildiği ve işkenceler uygulandığı ortaya çıkmıştı.




Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026