|

İsrailli eski Bakan'a soruşturma

Eski İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'ın, ülkesinin birkaç kez İran'ın nükleer ve askeri tesislerine yönelik operasyon kararı aldığını söylediği ve basına sızdırılan ses kayıtları hakkında soruşturma açılacağı belirtildi.

Yeni Şafak
17:11 - 23/08/2015 Pazar
Güncelleme: 14:12 - 23/08/2015 Pazar
AA

İsrail radyosuna konuşan İsrail parlamentosu (Knesset) Dışişleri ve Savunma Komisyonu Başkanı Tzachi Hanegbi, "Barak'ın bu açıklamalar konusunda izin alıp almadığını belirlemek için soruşturma açacağız" dedi. Hanegbi, "Bu tarz açıklamalar yapmak ülke güvenliğine hizmet etmiyor" diye konuştu.



İsrail Göçmen Bakanı Ze'ev Elkin de "Barak'ın basına sızan açıklamaları, gizli güvenlik görüşmelerine ilişkin olması nedeniyle çok büyük bir zarara yol açtı" değerlendirmesinde bulundu.



Öte yandan Filistinli uzman İmad Ebu Avad, İsrail kamuoyunda büyük tartışmalara yol açan ses kayıtlarının, Barak'ın siyasete geri dönme hazırlığıyla ilgili bir yatırım olduğunu ve eski Bakanın, İran'ın nükleer tesislerinin vurulmasına yönelik tutumunu tekrar ortaya koyduğunu söyledi.



Eski Savunma Bakanı Ehud Barak, İsrail'in Kanal 2 televizyonunda cuma günü yayınlanan ses kaydında, geçen yıllarda İsrail'in birkaç kez İran'ın askeri ve nükleer tesislerine saldırma kararı aldığını ve çeşitli nedenlerle bu kararlardan vazgeçildiğini söylemişti.



#Ehud Barak'
#israil
#ehud barak soruşturma
9 yıl önce