|

Kadirov: Putin'den emir bekliyoruz

Rusya'nın Çeçenistan üzerindeki hakimiyetini kabul eden ve Putin'in sözünden çıkmayan Çeçenistan Devlet Başkanı Kadirov, "İhtiyaç olursa ilk saflarda olacağız. Putin emir verirse hemen yarın, Batı'da eşi bulunmayan dünya standartlarında uzmanlarımızı oraya göndermeye hazırız. Deneyimimiz var ve bilgiliyiz" dedi.

Yeni Şafak
16:47 - 1/10/2015 Perşembe
Güncelleme: 13:57 - 1/10/2015 Perşembe
Diğer

Rus yanlısı Çeçen lider Ramazan Kadirov, Rusya'nın Suriye'de yürüttüğü operasyonlara destek vermeye hazır olduklarını belirterek, "İhtiyaç olursa ilk saflarda olacağız" dedi. Putin'in bir dediğini iki etmeyen Kadirov şöyle konuştu;



İhtiyaç olursa gireriz


Rusya'nın Suriye'de operasyonlara başlamasının ardından Rusya'ya bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti'nin Başkanı Kadirov'dan da ilginç bir açıklama geldi. Rusya medyasına konuşan Kadirov, "Binlerce Çeçen asker, ihtiyaç olursa Suriye'de IŞİD'e karşı savaşmaya hazır" dedi.



Kadirov, "Önemli olan Rusya'nın kesinlikle uluslararası hukuka uygun hareket etmesi. Suriye Devlet Başkanı yardım istedi, biz olumlu yanıt verdik” ifadesini kullandı.



Putin'den emir bekliyor


Kadirov, şöyle devam etti:



“ABD, Avustralya, Fransa ve diğerleri, haydut gibi davranıyorlar. Suriye'de danışmanlara da ihtiyaç olacak. Eğer Rusya Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Vladimir Putin emir verirse hemen yarın, Batı'da eşi bulunmayan dünya standartlarında uzmanlarımızı oraya göndermeye hazırız. Deneyimimiz var ve bilgiliyiz."



Binlerce Çeçen askerin, ihtiyaç olursa Suriye'de IŞİD'e karşı savaşmaya hazır olduğunu kaydeden Kadirov, "Biz Çeçenler için maalesef henüz bu şeytanlara karşı savaşa katılma imkanı yok. Ancak eğer IŞİD'e karşı mücadelede piyadelere ihtiyaç olursa biz ilk saflarda olacağız" diye ekledi.



#ramazan kadirov
#çeçenistan
#rusya
9 yıl önce