|

Kalbinden vurdular

ABD’de Müslümanlara yönelik İslamofobik cinayetlere biri daha eklendi. Yirmi gün önce Irak’tan Dallas’a gelen 36 yaşındaki Ahmed El Cumayli, ailesiyle yağan karın fotoğrafını çekerken açılan ateş nedeniyle yaralandı. Kalbinden vurulan Cumayli, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Yeni Şafak
04:00 - 7/03/2015 Cumartesi
Güncelleme: 19:59 - 6/03/2015 Cuma
Yeni Şafak

ABD’nin Kuzey Carolina Chapel Hill kasabasında 10 Şubat’ta 3 Müslümanın öldürülmesinden sonra önceki gün Teksas eyaletinde de bir Iraklı yağan karın fotoğrafını çekerken uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. The Dallas Morning gazetesinin haberine göre, 20 gün kadar önce Irak’tan ABD’ye gelen 36 yaşındaki Ahmed El Cumayli, Dallas kentinde ailesiyle fotoğraf çekerken açılan ateş nedeniyle yaralandı. Hastaneye kaldırılan El Cumayli, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 


HAYAT YERİNE KURŞUN

Polis, birkaç hafta önce ABD’ye gelen Iraklının öldürülmesiyle ilgili iki şüpheliyi arıyor. Cumayli’nin Teksas’ta yaşayan kayınpederi Muhammed Altae de  damadının yeni bir hayata başlamak için iş aradığını söyledi. Altae, tek amaçlarının iyi bir çevrede, güvenli bir yerde yaşamak olduğunu belirterek, “Ama onun bulduğu tek şey kalbine giren kurşun” diyerek tepkisini dile getirdi.


Dallas polisi, Cumayli’nin öldürülmesiyle bağlantısı olduğu düşünülen iki şüpheliyi bulmak üzere çalışma başlattı. Dallas Polis Teşkilatı’ndan Jeff Cotner, yetkililerin bu olayda ‘’önyargı’’ unsurunu göz ardı etmediğini belirtti. Amerika İslam İlişkileri Konseyi, Cumayli’nin ölümünün arkasında dini önyargıların olup olmadığının araştırılması için çağrı yaptı. 


KESKİN NİŞANCI

Amerika’da gösterime girmesinin ardından ülkede İslam karşıtı duyguları daha da artırarak Müslümanlara karşı saldırılarda artış sağlayan “Keskin Nişancı” filmininin son saldırıdaki rolü sosyal medyanın gündem maddesi oldu. 


Polis daha tehlikeli

ABD’de polis tarafından öldürülme ihtimalinin terör eyleminde ölme ihtimaline oranla 55 kat daha fazla olduğu açıklandı.  ABD’de her yıl polis tarafından öldürülen ortalama 545 kişinin, son 10 yıldır yetkili suç istatistiği kurumları tarafından dikkate alınmadığı iddia edildi. Global Research sitesindeki değerlendirmeye göre Florida’da 1999-2002 döneminde yapılan bir araştırma, yerel medyanın polis tarafından sivillere karşı işlenen her dört cinayetten sadece biri hakkında bilgi verdiğini gösterdi. ABD Dışişleri Bakanlığı, 2011’de sadece 17 ABD vatandaşının, dünya genelinde teröristlerin faaliyeti sonucu hayatını kaybettiğini duyurdu.  Habere göre “Son 8 yılda ABD’de polis tarafından 928 kişi öldürüldü. 

#abd
#İslamofobik
#Cumayli
9 yıl önce