|

Kana susamış

Netanyahu’nun aralıksız Başbakan olduğu 2009’dan bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Gazze’de en az 3 bin 316 Filistinli, İsrail güçlerinin saldırılarında şehit oldu. Netanyahu’nun bu soykırım politikaları sonucu hayatını kaybeden Filistinlilerden 775’i çocuk, 334’ü de kadın.

Yeni Şafak
04:00 - 25/12/2018 Salı
Güncelleme: 02:20 - 25/12/2018 Salı
Yeni Şafak
Gazze’ye yönelik saldırılar sonrası hükümet krizine giren İsrail, ilkbaharda seçime gidecek. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu liderliğindeki koalisyon partilerinin başkanları nisan ayının başında erken seçime gitme kararı aldı.
Gazze’ye yönelik saldırılar sonrası hükümet krizine giren İsrail, ilkbaharda seçime gidecek. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu liderliğindeki koalisyon partilerinin başkanları nisan ayının başında erken seçime gitme kararı aldı.

İşgalci İsrail güçlerinin Filistin halkını hedef alan katliamlarına her gün bir yenisi ekleniyor. İsrail’in yürüttüğü soykırım politikasının baş sorumlusu ise, ülkesinde “yolsuzluk” suçlamasıyla yargılanmak istenen Benjamin Netanyahu’dan başkası değil. Aşırı sağcı görüşleriyle öne çıkan İsrail Başbakanı Netanyahu’nun ülkesinde yönetimi elinde tuttuğu dönemlerde aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun da olduğu 3 bin 300’den fazla Filistinli, İsrail güçlerinin saldırılarında şehit edildi, binlercesi yaralandı.

GAZZE’DE KATLİAM

Netanyahu’nun aralıksız olarak başbakanlık görevini yürüttüğü 2009’dan bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Gazze’de en az 3 bin 316 Filistinli, İsrail güçlerinin saldırılarında şehit oldu. İsrail saldırılarında yaşamını yitiren Filistinlilerden 775’i çocuk, 334’ü de kadın.

Dört kez başbakanlık koltuğuna oturan Netanyahu, Gazze Şeridi’ne yönelik 2012’deki “Bulut Sütunu Operasyonu” ve 2014’teki “Koruyucu Hat Operasyonu” isimli saldırıların emrini veren kişi oldu. Netanyahu’nun başbakanlığında İsrail’in 7 Temmuz 2014’te Gazze’ye başlattığı saldırılar nedeniyle 2014, Filistin tarihindeki en kanlı yıllardan biri oldu. Birleşmiş Milletler (BM) raporuna göre, İsrail ordusu 51 gün boyunca 6 bin hava saldırısının yanı sıra 14 bin 500 tank atışı ve 35 binden fazla top atışıyla Gazze’yi vurdu. Gazze sınırında 30 Mart’tan bu yana “Büyük Dönüş Yürüyüşü” adı altında barışçıl gösteriler düzenleyen Filistinlilere karşı İsrail askerleri, gerçek mermi de dahil olmak üzere aşırı güç kullanımından geri durmadı.


  • Mescid-i Aksa’yı işgal
  • Netanyahu döneminde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen fanatik Yahudilerin sayısında geçen yıla oranla ciddi artış yaşandı. Filistinli yetkililer, bu yıl Mescid-i Aksa'ya 28 binden fazla fanatik Yahudi'nin baskın düzenlediğini, İsrail güçlerinin Harem-i Şerif'i iki kez Müslüman cemaatin girişine tamamen kapattığını açıkladı. Geçen yıl 26 bin Yahudi yerleşimci, Aksa'ya baskın düzenlemişti. Netanyahu, yazın da bir karar alarak İsrailli bakan ve milletvekillerinin Aksa'da provokasyon yapmasının önünü açtı. Karar ile birlikte İsrailli bakanlar, beraberinde fanatik yerleşimcilerle düzenli aralıklarla Aksa'ya provokatif ziyaretler düzenlemeye başladı.
#Erkan seçim
#Benjamin Netenyahu
#Filistin
#Soykırım
#İsrail
5 yıl önce