|

Kapıdaki düşman

Türkiye’yi Münbiç’te oyalayan ABD, Fırat’ın doğusunda terör devleti kurma hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor. Son 1 ayda PKK’ya giden silah miktarı 1500 TIR’a ulaştı. Güvenlik birimleri ABD-PKK ittifakının adımlarını an be an izliyor. Silah depoları ve terör kampları kayıt altında. Türkiye “kapıdaki düşman”ı temizlemekte kararlı.

Haber Merkezi
04:00 - 22/09/2018 Saturday
Güncelleme: 06:17 - 22/09/2018 Saturday
Yeni Şafak
ABDn terör örgütlerini beslemeye devam ediyor.
ABDn terör örgütlerini beslemeye devam ediyor.

İdlib'e yönelik işgal planının Soçi'de bertaraf edilmesiyle birlikte Ankara tüm dikkatini Fırat'ın doğusuna yöneltti. ABD destekli PKK/PYD'nin işgali altındaki bölge, Suriye'nin yaklaşık yüzde 30'unu oluşturuyor. PKK uzantılarını 'terör örgütü' olarak görmediğini artık resmen ilan eden Washington bir yandan Münbiç kartıyla Türkiye'yi oyalamaya çalışırken bir yandan da Fırat'ın doğusunda teröristleri donatmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifadesiyle '18 bin TIR ve 3 bine yakın kargo uçağı dolusu' cephane, mühimmat, zırhlı araç, iş makinesi, roket ve ağır silahlar ABD tarafından PKK'ya verildi. Bu rakama son bir ayda 1500 TIR daha eklendi.

PKK'YA YARDIM HIZLANDI

Suriye kuzeyinde PKK işgalindeki bölgenin doğusunda bulunan Haseke'de güvenilir kaynakların bildirdiğine göre, son bir ayda yaklaşık 1500 TIR, Suriye-Irak sınırındaki Semelka kapısından, gece geç saatlerde terör örgütü PKK işgalindeki alana giriş yaptı. Kaynaklar, bunların birçoğunun Deyrizor'da DEAŞ'la çatışacağı bahanesiyle YPG/PKK'ya destek için gittiğini, bir kısmının ise ABD'nin Harab Işk, Çelebi ve Ayn İsa'daki depolarına iletildiğini bildirdi. Sevkiyat konvoylarından bir kısmı görüntülere de yansıdı. TIR'larda zırhlı araç, personel taşıyıcı, piyade mühimmatı, ağır silah ekipmanları, iş makineleri ve çok sayıda prefabrik barınma malzemesinin yer aldığı görüldü. Kaynaklar, son gönderilen TIR'lardaki malzemenin yaklaşık 4'te 1'inin ABD'nin kendi askerlerinin kullanımı için, kalanının ise müttefiki YPG/PKK için olduğunu belirtiyor.

ANKARA ADIM ADIM İZLİYOR

Türkiye ise, sınırlarını PKK eliyle Amerikan garnizonuna dönüştürebilecek girişimleri dikkatle izliyor. Pentagon-PKK ittifakının her hareketi sıkı takip altında. Silahların hangi depolara götürüldüğü, araç hangarlarının nerede olduğu, eğitim kampları, istihbarat/iletişim/radar cihazı noktaları ve teröristlere ait tüm koordinatlar detaylı olarak biliniyor. Şanlıurfa/Akçakale sınırındaki Tel Abyad'a muhtemel bir operasyon için Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hazırlık yaptığı iddia ediliyor. Fırat'ın doğusunda Tel Abyad'la birlikte Dırbesiye, Kamışlı ve Ayn el-Arab, operasyonun ilk safhası için en önemli noktalar. Suriye kuzeydoğusundaki Karaçok bölgesi ile bu ülkenin Irak sınırındaki Sincar'a yönelik 2017 Nisan'ındaki şok hava harekâtına benzer operasyonlar yaşanabileceği belirtiliyor.

13 DEPONUN YERLERİ BELLİ

Bölgede 3 bine yakın ABD askeri bulunduğu sanılıyor. PKK işgalindeki bölgede ABD'nin 20 üs ve askeri kampı bulunuyor. Kamışlı ve Deyrizor'da 3 üssün inşası ise sürüyor. ABD, sözkonusu noktalarda bulundurduğu özel birlikler ve ekipmanla PKK'lılara eğitim verirken, Özgür Suriye Ordusu güçlerine karşı da onlara koruma sağlıyor. Terör örgütü PKK, ABD'den aldığı ağır silahlar, mayına dayanıklı muharip zırhlı araçlar, mühimmat, hafif silahlar, yakıt ve askeri amaçla kullanılan prefabrik konteynırları, Suriye'nin kuzeyindeki 13 noktada depoluyor. Örgüt, üyelerine dağıtımı bu depolar üzerinden gerçekleştiriyor.


Kubbe paniği

ABD destekli terör örgütü PKK, Suriye'de işgal ettiği bölgelerde sivillere yönelik hak ihlallerini sürdürüyor. Teröristler Ayn el-Arab’a (Kobani) bağlı El-Kubbe beldesi ve 10 köyde sokağa çıkmayı yasakladı. 2 günde 3’ü kadın 26 kişiyi de zorla alıkoyan PKK, bu kişileri ÖSO ile işbirliği yapmakla suçluyor. Arapların yoğunlukta olduğu beldedeki sivillerin evlerini basan teröristler, kaçırdıkları kişileri darp ederek cep telefonları, altın ve değerli eşyaları da gasp etti.


ABD’nin PKK’ya yolladığı konvoylar böyle görüntülendi.

#ABD
#PKK
#Terör
#Sevkiyat
6 years ago