|

Kırım'daki kriz tırmanıyor

Ukrayna'nın doğusunda ve Kırım'da yaşanan askeri hareketlilikten sonra bölgedeki kriz tırmanmaya devam ediyor. Ukrayna'nın bölgedeki askerlerini teyakkuza geçirmesinin ardından Ukraynalı yetkililer, Rusya'nın bölgede sınır güvenliğini sağlayan güvenlik güçlerine karşı özel lazer cihazları kullandığını savundu.

Yeni Şafak
13:24 - 15/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 10:32 - 15/08/2016 Pazartesi
Diğer

Ukrayna, doğusundaki ve Kırım'daki hareketlilik sebebiyle cumartesi günü ülke sınırları boyunca askeri ekipmanlarını alarma geçirdi.



Ukrayna Sınır Güvenlik Servisi Başkanı Viktor Nazarenko, cumartesi günü yaptığı açıklamada da, Ukrayna sınır güvenlik güçlerinin Rusya'nın ele geçirdiği Kırım Yarımadası çevresinde gerilimin artması nedeniyle Ukrayna yönetiminin bölgeye ihtiyat birliklerini gönderdiğini ve Ukrayna sınır güvenlik güçlerinin 'her türlü duruma' hazırlıklı olduklarını söylemişti. Dünya Bülteninde yer alan habere göre Nazarenko, Rusya'nın Doğu Ukrayna'da görev yapan sınır güvenlik görevlilerine karşı lazer silahı kullandığını iddia etti.



Nazarenko, Donetsk kenti yakınlarında bulunan ve Ukrayna güçlerinin denetiminde olan Mariyinka kontrol noktasında dürbünle bölgeyi denetleyen Ukrayna sınır güvenlik güçlerine karşı özel lazer cihazlarının kullanıldığını söyledi. Nazarenko, bunun sonucunda üç Ukrayna güvenlik görevlisinin gözlerinin yandığını ve yapılan müdahale sonucunda bu üç kişinin gözlerinin ancak kısmen iyileştirilebildiğini dile getirdi.











#Ukrayna
#Rusya
#Kırım
#Donetsk kenti
8 yıl önce