Kongo’da sel felaketinde 62 ölü
04:00, 12/05/2025, PazartesiG: Güncelleme: 07:53, 12/05/2025, Pazartesi
Yeni Şafak

Felaketin ciddi maddi kayıplara yolaçtığı, çok sayıda tarım arazisinin yok olduğu ve eğitim faaliyetlerinin sekteye uğradığı kaydedildi.
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin (KDC) doğusundaki Güney Kivu bölgesinde meydana gelen sel felaketi büyük can kaybına sebep oldu. Yetkililerinin ilk belirlemelere göre sel felaketinde en az 62 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı, birçok kişi de kayboldu. Yapılan açıklamada, bölgede arama kurtarma faaliyetlerinin sürdüğü kaydedilirken, felaketin ciddi maddi kayıplara yolaçtığı, çok sayıda tarım arazisinin yok olduğu ve eğitim faaliyetlerinin sekteye uğradığı kaydedildi.

Dünya
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde tekne yangını faciası: 32 kişi hayatını kaybetti
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.