Küba lideri Canel'den İsrail ve ABD'ye Gazze tepkisi
09:07, 26/03/2025, Çarşamba
AA

Başkanı Miguel Diaz Canel, İsrail ve ABD'yi kınadı.
X sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda göç edilmeye zorlanan Gazzelileri paylaşan Küba lideri Miguel Diaz Canel, "İsrail, ABD'nin sağladığı tam bir cezasızlıkla Gazze'de Filistin halkını yok etmeye devam ediyor. Uluslararası insancıl hukuku alenen ihlal ederek hastaneleri, mülteci kamplarını ve Birleşmiş Milletler (BM) tesislerini bombalıyor" dedi.
Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz Canel, İsrail'in ABD'nin desteğiyle Gazze'de Filistin halkını yok etmeye çalıştığını belirtti. Canel, X sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda göç edilmeye zorlanan Gazzellilerin fotoğrafına yer vererek, İsrail ve ABD'yi kınadı. Küba lideri Canel, "İsrail, ABD'nin sağladığı tam bir cezasızlıkla Gazze'de Filistin halkını yok etmeye devam ediyor. Uluslararası insancıl hukuku alenen ihlal ederek hastaneleri, mülteci kamplarını ve Birleşmiş Milletler (BM) tesislerini bombalıyor." ifadelerini kullandı. ABD'yi 19 Mart'taki paylaşımında da eleştiren Canel, "ABD hükümetinin tam desteğiyle İsrail, Gazze'ye yönelik bombalamalarına yeniden başladı. Filistin halkını yok etmeyi her ne pahasına olursa olsun ve giderek artan bir vahşetle hedefliyorlar. Bu soykırım cezasız kalamaz." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Dünya
İsrailli gazeteci: İsrail Gazze'de hedeflerine ulaşamadı

Dünya
İsrail Suriye'ye saldırdı: Dört kişi hayatını kaybetti

Dünya
İsrail gece boyu Gazze'ye saldırdı: 20 Filistinli katledildi





Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.