|

Kuzey Carolina’da gök yarılıyor

ABD’de Florence kasırgasının saatteki hızı 70 kilometreye düştü ancak bu kez aşırı yağış felaketi ülkeyi etkisi altına aldı. Doğu kıyılarını vuran kasırganın 8 ayda yağacak yağmuru 2 ya da 3 günde Kuzey Carolina’ya taşıması bekleniyor. Kasırga yüzünden hayatını kaybeden kişi sayısı ise 6’ya yükseldi.

Haber Merkezi
04:00 - 16/09/2018 Pazar
Güncelleme: 05:50 - 16/09/2018 Pazar
Yeni Şafak
Şimdiye dek fırtına ile ilişkili olarak 6 kişi hayatını kaybetti.
Şimdiye dek fırtına ile ilişkili olarak 6 kişi hayatını kaybetti.

ABD’de günlerdir uyarısı yapılan ve karaya ulaşan Florence kasırgası, ABD’nin doğu kıyılarını etkisi altına aldı. Şimdiye dek fırtına ile ilişkili olarak 6 kişi hayatını kaybetti. Ulusal Hava Durumu Hizmetleri Merkezi uzmanı Brandon Locklear’a göre Kuzey Carolina’ya, normalde 8 ayda alacağı yağmur 2 ya da 3 gün içinde düşecek. Kuzey Carolina Valisi Roy Cooper ise kasırgayı, bin yılda bir yaşanacak bir olay olarak tanımladı.


HAYATİ TEHLİKE SÜRÜYOR

Uzmanlar kasırganın kategorisinin 1’e düşmüş olmasına rağmen etkilerinin hayati tehlike arz ettiği uyarısında bulundu. Kasırganın doğrudan vurması beklenen ABD’nin doğu yakasındaki Güney Carolina, Kuzey Carolina ve Virginia eyaletlerinde 1,7 milyon kişi için tahliye emri verilmişti. Ayrıca kasırganın yol açtığı şiddetli rüzgar ve sellerin etkilemesi beklenen Maryland ve Georgia eyaletleri ile başkent Washington’da da acil durum ilan edilmişti.

#ABD
#Kasırga
6 yıl önce