|

Kuzey Kore lideri Rusya'ya gidiyor

Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un Rusya'yı ziyaret etmeye hazır olduğu açıklamasında bulundu.

Haber Merkezi
15:40 - 8/09/2018 Cumartesi
Güncelleme: 15:57 - 8/09/2018 Cumartesi
Diğer
Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin
Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin

Güney Kore ve ABD ile ilişkilerinde ılımlı adımlar atan Kuzey Kore lideri Kim Jong Un,Rusya'yı ziyaret etmeye hazır olduğu Rusya Federasyonu Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko tarafından dünyaya duyuruldu.

Başkanlık koltuğuna oturduğundan bu yana ilk yurt dışı gezisini Çin'e gerçekleştiren Kim, daha sonra sınırı geçerek Güney Kore'ye tarihi bir ziyarette bulunmuş, Haziran ayında ise ABD Başkanı Donald Trump ile Singapur'da tarihi görüşmeye imza atmıştı.

Moskova yönetimi, 2018 yılı içerisinde tarihi seyahatlere imza atan Kim'in Rusya'yı ziyaret etmeye hazır olduğunu duyurdu.

"Beraber üçlü projeler yapabiliriz"

  • Putin'in Kuzey Kore resmi haber ajansı tarafından okunan telegram mesajı, Kim Jong Un'un Kore'nin Japonya'dan ayrılmasının 73'üncü yıl dönümünde yayınladığı mesaja yanıt olarak geldi. Telegram mesajında, "
    Yakın gelecekte bir araya gelmeye, ikili ilişkilerdeki baskı sorununu tartışmaya ve önemli bölgesel sorunları tartışmaya hazır olduğumu doğrularım
    " şeklindeydi.
  • Rusya Devlet Başkanı, Kim ile Kuzey Kore'yi tebrik ederek, Kim'in 2. Dünya Savaşı sırasında Sovyet askerleri ile Kore askerlerinin birlikte savaştığını hatırlatarak takdir etmesine de değindiği ifade edildi.

Yine Putin'in telegram mesajında, "Rusya, Kuzey Kore ve Güney Kore'nin bir arada efor gösterebileceğinden, birlikte faydalı gelişmeler sergileyebileceğinden,üçlü projeler uygulayabileceğinden eminim." eminim şeklinde sözlerine de yer verildi.

#Çin
#Rusya
#Donald Trump
#Kim Jong Un
6 yıl önce