|

Lideri olduğu örgütten Ural açıklaması

2013 yılında Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen ve 52 kişinin hayatını kaybettiği saldırının sorumlusu olan ve Esed yanlısı Suriye Direniş Örgütü'nün lideri olan Mihraç Ural hakkında örgütünden açıklama geldi. Örgüt, Ural'dan 27 Mart'tan beri haber alamadıklarını, irtibatlarının kesildiğini, ölüp ölmediğine dair herhangi bir bilgiyi teyit edemediklerini duyurdu.

Yeni Şafak
10:27 - 4/04/2016 Monday
Güncelleme: 10:40 - 4/04/2016 Monday
Diğer

Geçen hafta Esed'e karşı savaşan Ahrar uş-Şam bir açıklama yaparak Mihraç Ural'ı öldürdüklerini açıkladı. Anadolu Ajansı da istihbarat yetkililerine dayandırdığı haberinde, Ural'ın öldürüldüğünün teyit edildiğini bildirdi.



Bu haberlerin yayınlanmaya başladığı 27 Mart gününden beri ise Ural'ın yaşadığına dair herhangi bir açıklama yapılmadı.



Hürriyet'te yer alan habere göre, önceki gün ise Ural'ın yönettiği Suriye Mukavemeti – Liva İskenderun Halk Kurtuluş Cephesi ilk defa bir açıklama yaparak Ali Keyyali kod adlı Mihraç Ural'dan 27 Mart gününden beri haber alamadıklarını ve irtibatın kesildiğini duyurdu.




Örgüt açıklamasında "Onunla olan iletişim kanalları da kapanmış bulunmaktadır" dedi.Ural'ın ölüp olmediğine dair herhangi bir bilginin teyit edilmediğini de açıklayan örgüt, saldırılarının devam edeceğini de duyurdu.



#Esed
#Reyhanlı
#Mihraç Ural
8 years ago