|

Macron: Filistin'i tanıyacağız

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan Filistin açıklaması geldi. Macron, Fransa, Filistin Devleti'ni baskı altında olmadan doğru zamanda tanıyacak" dedi.

Yeni Şafak
13:17 - 22/12/2017 Cuma
Güncelleme: 13:46 - 22/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
Fransa Cumhurbaşkanı Macron Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü.
Fransa Cumhurbaşkanı Macron Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile yaptığı görüşmenin ardından Fransa'nın Filistin'i 'doğru zamanda' ve hiçbir baskı altında kalmadan tanıyacağını söyledi.







"Bu sonuç Filistin için zafer"

BM Genel Kurulu'nda Trump yönetiminin tüm tehditlerine rağmen Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak tanınmasının yasa dışı sayılmasını ön gören tasarı kabul edildi. Tasarının kabul edilmesinin ardından FilistinDevlet Başkanı Mahmud Abbas,
"Oylama sonucu Filistin için zaferdir!"
yorumunu yaptı.

Türkiye’nin girişimleriyle hazırlanan ve Trump’ın Kudüs kararını eleştiren karar tasarısı, BM Genel Kurulu’nda ABD’nin tehditlerine rağmen 9’a karşı 128 oyla kabul edildi. Oylamada 35 ülke ise çekimser kaldı.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, Türkiye’nin girişimleriyle hazırlanan ve Trump’ın Kudüs kararını eleştiren Kudüs'ün statüsüne ilişkin “İsrail’in İşgal Altındaki Doğu Kudüs ve Filistin Topraklarındaki Faaliyetleri” başlıklı karar tasarısını oylamak üzere özel oturumla toplanmıştı.

#Emanuel Macron
#Filistin
6 yıl önce