|

Mehmetçik keşif için İdlib’de

Türk askeri heyeti yeni kontrol noktalarının kurulacağı bölgeleri keşif için İdlib'in güneyindeki Han Şeyhun kasabasına geldi. Türk heyeti halk tarafında sevinçle karşılandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/04/2018 Salı
Güncelleme: 02:21 - 3/04/2018 Salı
Yeni Şafak
Türk askeri İdlib'in güneyindeki Han Şeyhun kasabasına geldi
Türk askeri İdlib'in güneyindeki Han Şeyhun kasabasına geldi

Askeri heyet Hama'nın kuzeyinde bulunan Kafr Zeita ve Al-Lataminah kasabasındaki keşfini dün öğle saatlerinde tamamladı. Türk ordusu tarafından seçilmesi beklenen gözlem noktaları, bölgeye yapılan heyetin ziyaretinden sonra başka değişiklikler olmadığı sürece, Hama'nın kuzey kırsalındaki Tel Osman ve Latmin kentinde yer alacak. Türkiye, İdlib'in doğu kırsalında bulunan Silman ve Tel Tukan köyleri dahil bir dizi kasabada gözlem noktası belirlemişti.


Afrin'e özel manevra

Türk savaş uçakları, Zeytin Dalı Harekatı sırasında sıkışarak dağlık alanlara gizlenen terör örgütü YPG/PKK mensuplarına yönelik operasyon düzenledi. TSK, Afrin'in kuzeyindeki Racu beldesinde dağlık alanda bir grup YPG/PKK'lı tespit etti. Bunun üzerine TSK'ye ait savaş uçakları, dağdaki hedeflere yönelik operasyon düzenledi. TSK ve ÖSO. 18 Mart'ta Afrin'i terörden arındırmıştı. Operasyonlar sırasında sıkışarak dağlık alanlara saklanan YPG/PKK üyelerine yönelik arama tarama faaliyetleri sürüyor.


9 hedef vuruldu

TSK, Irak’ın kuzeyindeki Hakurk ve Kandil bölgesine düzenlediği hava harekatında teröristler tarafından barınak ve sığınak olarak kullanılan 9 hedef imha edildi. Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, dün Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı uçaklarca Irak’ın kuzeyindeki Hakurk-Kandil bölgesine hava harekatı düzenlendi. Harekatla teröristlerce barınak ve sığınak olarak kullanılan 9 hedef imha edildi.


3872 terörist öldürüldü

TSK ve ÖSO’nun 18 Mart’ta PKK/PYD’li teröristlerden arındırdığı Afrin’de arama tarama faaliyetleri sürüyor. Zeytin Dalı Harekatında 20 Ocak’tan bugüne kadar 3 bin 872 teröristin etkisiz hale getirildi.

  • Kamplara yakın takip
  • ÖSO, Afrin'in Raco beldesinde arama tarama faaliyetlerini sürdürüyor. ÖSO komutanlarından Halid Ebu Abdullah, Afrin'in kuzeyindeki Raco beldesinde mayın tuzaklayan bir grup teröristi tespit ve takip ettiklerini söyledi. Abdullah, "Şu an PKK'nın kampındayız. Onları buraya kadar takip ettik. Bu mayınları tuzaklıyorlardı. Uzman ekibimiz bunlar üzerinde çalışıyor" dedi. ÖSO komutanı, "Bu patlayıcılar PKK ve DEAŞ'ın aynı paranın iki yüzü olduğunun kanıtı. DEAŞ ile savaşırken de bu yöntemi kullandıklarını görmüştük" diye konuştu.
#TSK
#Afrin
#İdlib
6 yıl önce