|

Metro saldırısı canlı bomba tarafından gerçekleştirildi

Rusya, metroda 14 insanı öldüren saldırıyı bir canlı bombanın gerçekleştirdiğini açıkladı. Yetkililer, saldırgana ait olduğu belirtilen ceset parçalarının bulunduğunu belirtildi.

Yeni Şafak
13:30 - 4/04/2017 Salı
Güncelleme: 13:37 - 4/04/2017 Salı
Diğer
Yetkililer, saldırgana ait olduğu belirtilen ceset parçalarının bulunduğunu açıkladı.  ​
Yetkililer, saldırgana ait olduğu belirtilen ceset parçalarının bulunduğunu açıkladı. ​

Rusya, metroda 14 kişinin ölümüne sebep olan saldırıyı bir canlı bombanın gerçekleştirdiğini açıkladı. Yetkililer, saldırgana ait olduğu belirtilen ceset parçalarının bulunduğunu açıkladı.

Dün gerçekleşen saldırıdan delil toplayan olay yeri inceleme ekipleri, saldırgana ait olduğu tahmin edilen ceset parçaları bulunduğunu açıkladı. Trenin üçüncü vagonunda bulunan ceset parçalarının kime ait olduğu henüz açıklanmadı.

Metroyu cehenneme çeviren bombayı yerleştiren erkek şüpheli, Kırgızistan vatandaşı çıktı. 1995 doğumlu saldırganın ismi Ekbercan Celilov olduğu öne sürüldü.

"Kimiliğini şimdilik açıklamayacağız"

Rusya Soruşturma Komitesi yetkilileri ise St. Petersburg metrosunda 14 kişinin ölümüne neden olan intihar bombacısının kimliğini belirlediklerini ancak şu an için bu kişiye ait kimlik bilgilerini açıklamayacaklarını belirtti.

Komite sözcüsü Svetlana Petrenko, "Patlayıcı, ceset parçaları trenin üçüncü vagonunda bulunan bir erkek tarafından infilak ettirilmiş olabilir. Bu kişinin kimliği belirlendi fakat soruşturmaya yardımcı olması için gizli tutuluyor" dedi.


#St. Petersburg
#Rusya
#Canlı bomba
7 yıl önce