|

Mossad planı deşifre oldu

Rusya, Mossad’ın İran’ı karıştırma planlarını, Rus menşeili Telegram’dan deşifre etti. İran’da protestocu grupların örgütlenmek üzere kullandığı Telegram üzerinden İsrail istihbaratıyla İran muhaliflerinin planlamalarına dair bir ses kaydı paylaşıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/01/2018 Pazar
Güncelleme: 01:29 - 14/01/2018 Pazar
Yeni Şafak
Telegram üzerinden İsrail istihbaratıyla İran muhaliflerinin planlamalarına dair bir ses kaydı paylaşıldı.
Telegram üzerinden İsrail istihbaratıyla İran muhaliflerinin planlamalarına dair bir ses kaydı paylaşıldı.

Avrupa’da yaşayan ve protestoların örgütlenmesinde etkin olan İranlı muhalif Ruhullah Zeim’in İsrail istihbaratıyla Farsça yaptığı konuşmaların yer aldığı ses kaydında, sesi noise atmak suretiyle, değiştirilen MOSSAD yetkilisi, Zeim’den bir TV kanalı kurmalarını ve uydudan yayılan bu kanal üzerinden İran karşıtı yayın yapmalarını salık veriyor. Her türlü mali desteğin de sağlanacağını vurguluyor. Zeim ise, İranlı eski muhalifleri zaten topladığını belirterek kanalı kurmayı kabul ediyor. İran halkı son günlerde bu iddiayı konuşuyor.


MALİ DESTEK SÖZÜ

İran’daki protesto gösterilerini Telegram üzerinden örgütlediği belirtilen ve halen Avrupa’da yaşayan İranlı Muhalif Ruhullah Zeim’e ait olduğu iddia edilen ses kaydında, İsrail istihbarat yetkilisi olduğu öne sürülen ve sesi değiştirilen kişi, “Zeim, biz size mali destek verelim ve siz bu mali destekle bir televizyon kanalı açın. Ve o televizyon kanalı, İran’a karşı yayın yapsın, uydudan yayılsın” diyor. Ruhullah Zeim de, “Sorun yok. Ben İran’ın eski muhaliflerini topladım ve onlar çalışıyorlar bu konularda” karşılığını veriyor.


RUS TELEGRAM ÜZERİNDEN PAYLAŞILDI

Farsça dilinde yapılan bu görüşme bugün İran halkının en çok konuştuğu konu haline gelmiş durumda. İsrail’in İran’da karışıklık yaratmak için devrede olduğunu gösteren bu ses kaydı, Rus istihbaratının İran’a verdiği destek olarak yorumlandı. İran’da kısa bir süre önce protesto gösterilerinin örgütlendiği Telegram sosyal paylaşım ağı, Rusya menşeili. Bu ses kaydının Rus menşeili Telegram üzerinden yayınlanmış olması da bu doğrultuda değerlendiriliyor.

  • Muhalifler Şubat’a hazırlanıyor
  • İran’da, dış müdahale üzerine halk, protestolarından vazgeçerken, provokatif eylemler de bastırıldı. İran genelinde protestolara katılan binlerce genç gözaltına alındı. Şu anda halen ailelerin, çocuklarının bırakılması için eylemleri devam ediyor. İran’da protestoların son bulduğu Cuma günü verilen hutbelerde de Adalet Bakanlığı’na gençlere iyi davranılması çağrısı yapılmıştı. İran’da çok çeşitli gerekçelerle baskı altında tutulan halka karşı dış kaynaklı kışkırtma faaliyetleri ise sürüyor. İranlı yetkililer, ülkede yeni bir ayaklanmanın Şubat ayında kutlanacak İran devriminin 39. yıldönümünde başlatılabileceğine dikkat çekiyorlar. Bu doğrultuda Avrupa’da yaşayan İranlı muhaliflerin ciddi çalışmalar yürüttükleri belirtiliyor.
#MOSSAD
#İsrail
#Rusya
6 yıl önce