|

Mülteciler kamyon kasasında yakalandı

Fransa'nın kuzeyinde bulunan Grande-Synthe yakınlarında durdurulan bir kamyonda 5'i çocuk 18 kaçak göçmen yakalandı- Kürt kökenli bir İngiliz vatandaşına ait İngiltere plakalı kamyonun insan kaçakçılığı işinde kullanıldığı belirtiliyor

Yeni Şafak
16:00 - 11/08/2016 Perşembe
Güncelleme: 13:03 - 11/08/2016 Perşembe
AA

Fransa'nın kuzeyindeki Grande-Synthe şehri yakınlarında dün gece durdurulan İngiltere plakalı bir kamyonda 5'i çocuk 18 kaçak göçmen olduğu ortaya çıktı.



La Voix du Nord gazetesinin haberine göre, dün gece yarısına doğru devriye gezen polislerin şüphelenmesi üzerine bir kamyona dur işareti verildi. Kürt kökenli İngiliz vatandaşı olan sürücünün önce dur emrine karşı geldiği, daha sonra ise araçtan çıkarak çalılıklara doğru kaçtığı belirtildi.



Güvenlik güçlerinin takibi sonucu kısa sürede yakalanan sürücünün, kamyonun kasasını açması sonrası araçta 5'i çocuk 18 kaçak göçmenin olduğu ortaya çıktı. İngiltere plakalı kamyonun izlediği güzergah incelemeye alınırken, sürücü ve dört göçmen daha gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin insan kaçakçısı bir hücre adına çalışıyor olabileceğinden şüpheleniliyor.



Kamyonda bulunan Irak ve Suriyelilerin, aynı şehirde bulunan ve yaklaşık 800 kişinin kaldığı mülteci kampından çıktıkları açıklandı. Göçmenlerin para karşılığı İngiltere'ye kaçırıldığı ifade edilirken, Dunkerque Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.



Fransa yönetimi, mültecilerle ilgili yapılan çalışmalarda farklı ülkelerden üyeleri olan kaçakçı çetelerle mücadele etmek için önemli adımlar atmış, bu çerçevede şimdiye kadar yasa dışı yollarla göçmen taşıyan birçok çete çökertilmişti.







#MULTECI
#Calais
#Grande-Synthe
8 yıl önce